Profesorul Codrin Bența și-a lansat candidatura pentru Primăria Fălticeni. Crezul său este „Destin și demnitate”Actualitate

Profesorul Codrin Bența și-a lansat candidatura pentru Primăria Fălticeni. Crezul său este „Destin și demnitate”

       Accesări: 1195

Speranța și emoția unui nou început. Profesorul doctor Codrin Bența este oficial în cursa pentru cea mai importantă funcție din administrația publică locală. Directorul prestigiosului Colegiu Național „Nicu Gane” și-a lansat candidatura pentru Primăria Municipiului Fălticeni, în contextul alegerilor locale din vara acestui an.

După ce în urmă cu două luni era desemnat ca potențial candidat, Codrin Bența intră în linie dreaptă spre obiectivul pe care îl are cu echipa sa, una aproape complet nouă pentru Consiliul Local Fălticeni.

Evenimentul de lansare s-a desfășurat vineri, cu sala plină, la Centrul Cultural „G.V. Birlic,” de unde n-au lipsit greii partidului.

Tot ieri au avut loc și lansările candidaților liberali la 10 primării din zona Fălticeni. Desfășurată într-o notă de cordialitate și entuziasm, întâlnirea l-a avut ca promotor pe deputatul Bogdan Gheorghiu.

De la vârful organizației PNL Suceava au participat Gheorghe Flutur (președintele CJ Suceava), Vasile Tofan, Ioan Lungu (primarul Sucevei), primari în funcție, membri și simpatizanți ai partidului.

Mahanu Design

Proiectele pregătite de echipa liberală stau sub semnul „Destin și demnitate”, care este mai mult decât un slogan, după cum preciza candidatul PNL la evenimentul de lansare.

În jurul acestor cuvinte cheie este creionat programul cadru pentru administrația locală, un proiect pentru un oraș european, pe care Codrin Bența și echipa sa l-au structurat pentru perioada 2024 – 2028.

În discursul său, profesorul doctor în istorie a punctat ideile care vor guverna campania electorală, care va debuta pe 10 mai.

„Mă bucur să mă aflu în fața dumneavoastră la un moment în care încercăm să ne prezentăm gândurile noastre bune pentru municipiul Fălticeni. Alături de consilieri mei voi prezenta un program generic numit „Destin și demnitate”.

Așa am sintetizat noi campania de la Fălticeni, pentru că aceste două cuvinte înseamnă mult pentru noi.”, a declarat profesorul doctor Codrin Bența. „Când spunem „Destin”, gândul ne duce la istoria amplă și la felul în care PNL a marcat modernizarea României.

Când spunem „Demnitate” ne gândim la demnitatea pe care fălticeneni trebuie să-o vadă într-o zonă mult prea roșie, într-un spațiu ce se află, încă, în multă nepăsare.

Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că schimbarea este necesară în această zonă, unde destinul nostru al fălticenenilor, înseamnă dezvoltare durabilă, prosperitate și un destin cultural de excepție”.

Candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului Fălticeni și-a prezentat echipa de consilieri locali, dar și cele opt capitole ale programului de dezvoltare locală.

Sunt capitole care vizează în principial sectorul economic, educațional, social, cultural, dar și cel turistic.

Codrin Bența și-a exprimat dorința ca orașul său natal să aibă parte de un destin măreț, așa cum avea în vremurile din urmă, pentru că „municipiul Fălticeni merită mai mult”.

Spre finalul discursului, el le-a transmis fălticenenilor îndemnul de a-i vota pe candidații liberali la Primăria și Consiliul Local Fălticeni, la Consiliul Județean Suceava și la Parlamentul European.

La pupitru s-a aflat și Gheorghe Flutur.

Într-un discurs amplu, de peste jumătate de oră, în care n-a uitat să puncteze proiecte actuale și viitoare, el s-a oprit și la candidatul Codrin Bența, pe care l-a descris în termenii cei mai buni cu putință.

Înainte de aceasta, liderul PNL Fălticeni i-a ridiculizat pe social-democrați punctând „calitatea vorbitorilor din PSD”, comparând discursurile de la lansarea candidaților PSD de săptămâna trecută și cele ale candidaților PNL din zona Fălticeni în care „nu există egal” între cele două tipuri și niveluri de mesaj.

Referindu-se la candidatul pentru primăria Municipiului Fălticeni, șeful liberalilor suceveni l-a portretizat pe Codrin Bența ca un „om de top și, în același timp, VIP (Persoană Foarte Importantă)”, amintind că este „un om la locului lui, modest și onest”.

„Am venit să-l susțin cu toată forța, dragostea și respectul.

Codrin Bența este un liberal de frunte. Oamenii din învățământ trebuie să se mândrească cu el.”, a declarat Gheorghe Flutur.

Fălticeniul este un oraș cultural, al oamenilor de știință, cu un trecut impresionant. Eu vreau să mai vin la Fălticeni!

Să nu abdicăm, doar pentru că este un oraș „roșu”.

Să mergem la victorie!”.

Flutur spune despre Bența că are „promisiuni foarte bine calculate” și că „el reprezintă omul potrivit și soluția pentru municipiului Fălticeni”.

Liderul PNL Suceava și-a încheiat intervenția cu un îndemn ferm pentru dezvoltarea comunității locale.

Codrin Bența are 49 de ani și este liberal din convingere.

De mai bine de un an se află la conducerea Colegiului Național „Nicu Gane”, fiind un promotor al culturii, artei, diversității și dezvoltării educației într-o notă modernă.

Codrin Bența va coordona campania electorală la nivel local, pe baza principilor onestității, comunicării și nevoii de schimbare în bine.

ȘTIRI