AUR propune două femei la Primăriile Comunei Rădășeni și Orașului Liteni. Cine sunt acestea și de ce candideazăActualitate

AUR propune două femei la Primăriile Comunei Rădășeni și Orașului Liteni. Cine sunt acestea și de ce candidează

       Accesări: 1141

Pregătiri intense pentru campania electorală. AUR Suceava îi prezintă pas cu pas pe cei care aspiră la vârful instituțiilor din administrația locală și județeană. Duminică, 21 aprilie, au avut loc două lansări oficiale pentru localitățile Rădășeni și Liteni.

Pentru funcția de primar AUR mizează pe două femei.

Evenimentele s-au desfășurat la Căminele culturale din localitate în prezența primarului Neculai Miron, candidatul formațiunii politice, conduse de George Simion, la președinția Consiliului Județean Suceava.

Au mai participat colegi de partid și simpatizanți.

Cătălina Blană și Lenuța Balan sunt persoanele desemnate de partidul Alianța pentru Unirea Românilor la funcția de primar al comunei Rădășeni și, respectiv, al orașului Liteni.

Mahanu Design

Candidaturile au fost lansare oficial în cadrul întâlnirii desfășurate duminica trecută, în cadrul cărora, cele două femei au vorbit despre ele, dar și despre planurilor lor pentru localitățile natale.

Din actuala postură au explicat și ce anume le motivează să facă pasul spre administrația publică.

Candidatele AUR și-au exprimat speranța unui rezultat cât mai bun la scrutinul din iunie 2024, care ar putea reconfigura scena politică locală, județeană și națională.

Candidata AUR la funcția de primar al Comunei Rădășeni se prezintă mai întâi electoratului ca „femeie, mamă, soție, bunică și profesor”.

Este fiică de oameni gospodari, creștini ortodocși, din tată în fiu, care s-au născut și trăit în comuna Rădășeni.

Născută, crescută și școlită în satul Lămășeni, unde locuiește și în prezent, Cătălina Blană este mândră de locurile natale și de familiei ei.

Are un Master în educație și câteva generații bune de elevi pe care i-a format până în prezent.

Este profesor formator, evaluator, analist educațional și în ultimul timp se ocupă cu formarea viitorilor specialiști în educație.

Ea promovează tradițiile locale din satul și comuna natală și participă de multe ori la numeroase activități dedicate protecției mediului.

Voluntar și om al binelui, Cătălina Blană este fondatoarea asociației caritabile AIME – Cămin pentru viitor, care se ocupă cu activități pentru ajutorarea și sprijinirea copiilor.

Are 52 de ani și este în partidul AUR de aproape patru ani.

Candidează la funcția de primar pentru că vrea o comună curată, vrea siguranță și un trai mai bun pentru toți consătenii.

Lenuța Balan are 50 de ani și s-a înscris în partidul AUR pentru că „se regăsește în pilonii acestei formațiuni; credință, liberate, familie”.

Este absolventa Facultății de Administrație Publică, dar n-a activat niciodată într-o primărie sau altă instituție de stat.

În schimb, parte din activitatea ei se desfășoară în Consiliul Local Liteni.

Are două mandate de consilier local, adică opt ani în deliberativul local, unul cu UNPR și altul cu PMP, iar la acest ultim partid și-a exercitat funcția de președintă în cadrul Organizației Județene de Femei.

Lenuța Balan a fost și președinte al organizație locale PMP Liteni. Acum este candidata AUR la Primăria Orașului Liteni, condusă de un liberal.

Pe plan profesional este antreprenor de peste 30 de ani.

Desfășoară afaceri în orașul Liteni, iar în plan personal are în centrul atenției familia și comunitatea locală.

Lenuța Balan este o mamă fericită, are trei băieți și este înconjurată de numeroși prieteni și oameni care îi apreciază munca.

Motivele pentru care candidează ar fi trei. Lucrurile se mișcă prea încet în orașul Liteni, apoi pentru că sunt decalaje și pentru că localitatea ei natală „este guvernată într-un stil mai puțin liberal”.

ȘTIRI