Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava va costa 9 miliarde de lei. Finanțarea investiției este aprobată de GuvernActualitate

Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava va costa 9 miliarde de lei. Finanțarea investiției este aprobată de Guvern

       Accesări: 299

Încă un pas important pentru un proiect major pe infrastructură rutieră. Guvernul României a aprobat finanțarea tronsonului de autostradă Pașcani-Suceava, penultimul din Autostrada A7. Costurile investiției se ridică la 9 miliarde lei cu TVA.

Tronsonul va avea 62 km și este structurat pe două loturi, care vor fi licitate separat.

Primul lot, de 33 km, va avea un nod rutier în zona Fălticeni, localitatea Roșcani (Liteni), iar al doilea lot, de 29 km, va include un nod rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava.

Sectorul de autostradă va lega tronsoanele Bacău-Pașcani și Suceava-Siret, fiind considerată un vector principal pentru dezvoltarea conexiunilor rutiere și conectivitatea la rețeaua europeană de transport.

Proiectul include 72 de pasaje, poduri, viaducte și cinci noduri rutiere.

Codrin Benta

Traseul va începe din Pașcani și se va încheia în apropierea Aeroportului Internațional Suceava.

Autostrada Pașcani – Suceava va avea opt parcări, două Centre de Întreținere și Coordonare, perdele forestiere și panouri fonoabsorbante și anticoliziune, iluminat public și sistem de monitorizare al traficului (ITS).

Dintre cele cinci noduri rutiere, două vor fi construite în zona Fălticeni, unul la Dolhasca, la intersecția cu DJ 208 I și altul la Roșcani (Liteni) la intersecția cu DJ 208 C.

43 din cei 62 de kilometri vor fi pe teritoriul județului Suceava.

În ceea ce privește ultimul tronson din Autostrada A7, sectorul Suceava-Siret, la momentul actual sunt în lucru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, realizate de Asocierea Search-Egis, cu termen de predare prelungit până în ianuarie 2025.

Sectorul de Autostradă Pașcani – Suceava – Siret, ce măsoară 118 km, este finanțat prin Programul Transport.

ȘTIRI