Polițiștii au controlat un magazin chinezesc din municipiul Fălticeni. Haine confiscate și amendă de 12.000 de leiActualitate

Polițiștii au controlat un magazin chinezesc din municipiul Fălticeni. Haine confiscate și amendă de 12.000 de lei

       Accesări: 1717

Activitățile economice sunt luate la puricat de către oamenii legii. Polițiștii au efectuat spre sfârșitul săptămânii trecute noi controale în județ, una dintre acțiuni fiind desfășurată pe raza municipiului Fălticeni. Activitatea s-a axat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (IPJ Suceava), au organizat acțiunea de control la un magazin chinezesc din Fălticeni.

Verificarea avea la bază datele deținute și documentarea anterioară acțiunii, la unitatea economică ce are ca profil comercializarea articolelor de îmbrăcăminte.

Au fost constatate nereguli, iar oamenii legii au arătat toleranță zero. Au aplicat amenzi și au confiscat mărfuri.

Polițiștii au identificat expuse spre comercializare, în magazinul chinezesc din Fălticeni, situat pe strada 13 Decembrie, obiecte din material textil (îmbrăcăminte), având inscripţionate mărci protejate și de prestigiu, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate.

Mahanu Design

Pentru agenții SICE existau suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Aceștia au ridicat peste 100 de produse, reprezentând obiecte industriale în valoare de 23.000 de lei.

Faţă de societatea în cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, privind „mărcile si indicațiile geografice”.

Polițiștii au amendat societate cu suma de 12.000 lei.

În mod complementar, aceștia au confiscat suma de 935 lei, provenită din încasări și nefiscalizată.

ȘTIRI