Municipiul Fălticeni va avea primul Centru de zi pentru vârstnici. Imagini în premieră cu proiectul de 12 milioane de leiExclusiv

Municipiul Fălticeni va avea primul Centru de zi pentru vârstnici. Imagini în premieră cu proiectul de 12 milioane de lei

       Accesări: 4093

Ideile bune prind viață pentru comunitatea locală. Un nou proiect este în lucru pe agenda primarului Cătălin Coman care extinde paleta de priorități către un alt segment al populației, cu efecte pozitive la partea socială. Edilul municipiului Fălticeni anunță construirea primului Centru de zi pentru vârstnici, un obiectiv care va prinde contur în decursul acestui an.

Demersurile au început recent, proiectul fiind deja la etapa întocmirii documentației tehnice și studiului de fezabilitate.

Noul Centru de zi pentru vârstnici nu este un Centrul social sau azi de bătrâni, ci un centru destinat recreerii pensionarilor.

Aici își vor petrece timpul toți pensionarii din Fălticeni cei care doresc să schimbe ritmul unei vieți monotone.

În cadrul acestui centru, vârstnicii vor putea socializa, vor putea juca table, rummy, șah.

Codrin Benta

Clădirea va avea spații pentru kinetoterapie, gimnastică medicală, masaj și intervenții medicale minore, toate oferite în mod gratuit.

Structura centrului va include două asistente medicale și doi kinetoterapeuți, care vor fi angajași ai Primăriei Fălticeni.

Vârstnicii vor putea servi, gratuit, la miezului zilei, un meniu (masă caldă).

În cadrul acestui proiect vor fi achiziționate două microbuze, care îi vor aduce pe vârstnici, gratuit, la Centrul de zi.

Centrul de zi va fi deschis dimineața, în jurul orei 9, până spre seară, ora 18, programul exact de funcționare urmând să fie stabilit la momentul deschiderii.

Obiectivul va dispune de un parc, locuri de odihnă, alei, spații verzi.

Primarul Coman spune că noul proiect este gândit în special pentru vârstnicii singuri, persoane neglijate, care nu mai ai prieteni, sau care au nevoie să petreacă timpul alături de alți localnici, într-un mod mult mai frumos și practic în viața de zi cu zi.

Centru de zi va avea și un mic cinematograf, dar și mică grădină de legume, în care vârstnicii își vor putea umple timpul și să-și întrețină starea de sănătate și bună dispoziție.

Va fi un loc un septuagenarii și octogenarii vor putea să se cunoască mai bine și să socializeze într-un mod plăcut.

Centrul de zi pentru vârstnici va fi construit în cartierul Țarna Mare, într-o zonă liniștită, unde bătrânii vor putea petrece timp de calitate cu alți seniori.

Clădirea va avea parter și etaj și va fi construită pe locul unei vechi grădinițe, care va fi demolată.

Investiția se ridică la 12 milioane de lei, fondurile fiind asigurate prin PNRR. Contractul de finanțare este semnat, iar lucrările vor începe anul acesta, după finalizarea documentației și licitației publice.

ȘTIRI