PSD Suceava și-a lansat candidații la primării și la Consiliul Județean în prezența premierului Marcel CiolacuActualitate

PSD Suceava și-a lansat candidații la primării și la Consiliul Județean în prezența premierului Marcel Ciolacu

       Accesări: 1434

Campaniile electorale vor începe peste puțin timp, iar partidele sunt în febra pregătirilor pentru alegeri. PSD Suceava și-a lansat în mod oficial candidații la cele 114 primării, cât și candidatul la Consiliul Județean și cel pentru Parlamentul European. Evenimentul s-a desfășurat vineri, 12 aprilie, în prezența premierului Marcel Ciolacu, însoțit de Paul Stănescu (secretar general al PSD).

Aproximativ 2.000 de persoane au participat la manifestarea care reprezintă de fapt startul spre perioada viitorului mandat 2024-2028.

Social-democrații s-au mobilizat pentru ca evenimentul să fie unul pe măsura ambițiilor și obiectivelor PSD în județul Suceava la următorul scrutin.

De la întâlnirea cu premierul României n-a lipsit nimeni.

Fiecare organizație locală a fost prezentă cu membri și simpatizanți ai PSD, sala fiind arhiplină.

Codrin Benta

Social-democrații și-au primit liderul cu căldură, îmbrățișări și strângeri de mâini. Primii care l-au întâmpinat pe Marcel Ciolacu au fost membrii organizației PSD Fălticeni, președintele social-democraților pășind spre scena evenimentului în aplauzele colegilor de partid.

Senatorul Ioan Stan, președintele PSD Suceava, a deschis manifestarea cu un cuvânt de bun venit, cu prezentările invitaților, amintind programul întâlnirii.

Au luat cuvântul candidații la cele patru municipii și la două dintre orașele sucevene, printre aceștia și primarul Cătălin Coman.

El le-a vorbit colegilor din PSD despre succesul din administrația locală, amintind două mari investiții finalizate, spitalul (septembrie 2021) și noua creșă, prima din România (septembrie 2023), dar și faptul că PSD și echipa sa au câștigat toate campaniile electorale.

„Dragi colegi suntem la debutul unei noi campanii electorale. De 16 ani încoace am făcut mai multe campanii electorale și sunt plăcut surprins de modul cum arată această sală și acest început. Știam că suntem un partid puternic. Demonstrăm, dacă mai era nevoie, că suntem și un partid frumos, pentru că văd aici oameni de foarte bună calitate.”, a spus Cătălin Coman. „Suntem la începutul unei noi provocări. Din anul 2012 facem campanie la Fălticeni și vreau să vă spun că le-am câștigat pe toate. Este din ce în ce mai ușor să facem campanie electorală pentru avem ce vorbi cu oamenii, avem ce să le spunem, avem promisiuni onorate și proiecte finalizate.”

Invitat să ia cuvântul, Gheorghe Șoldan, deputat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, a subliniat statutul de județ nedezvoltat și codaș la produsul intern brut, numindu-l „săracul județ bogat” care stă pe loc, pentru că primul gospodar al județului se ocupă cu hote și bătute.

El a menționat și faptul că la momentul actual există drumuri neasfaltate, acoperite cu pietriș și pământ, un aeroport care primește pasagerii într-un container, dar și zeci de localități din județ fără apă și canalizare.

„Ne-am săturat. Avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de investitori. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite în județul Suceava. Avem nevoie de infrastructură.”, a spus Gheorghe Șoldan. „Avem nevoie de o echipă profesionistă la conducerea județului Suceava. Dezvoltarea județului Suceava, înseamnă dezvoltarea fiecărei localități în parte. Avem energia, ambiția, entuziasmul și strategia necesară să dezvoltăm județul Suceava. Să devină din județ codaș, județ fruntaș”.

Liderul Marcel Ciolacu s-a adresat, la rândul său, colegilor din PSD, arătând decalajele actuale la nivelul investițiilor, salariilor și locurilor de muncă din județul Suceava, în raport cu județe de talie mai mică.

El a subliniat lipsa de performanță de la nivelul Consiliului Județean Suceava în privința atragerii fondurilor europene care poate fi sancționată prin vot.

Ciolacu l-a numit pe senatorul Ioan Stan „antrenorul echipei PSD”, iar primarilor în funcție le-a mulțumit pentru sprijinul oferit noilor candidați.

„Sunt ferm convins că toți candidații noștri la oraș vor câștiga alegerile. Sunt convins că de aceasta dată că Ioan Stan va face tot posibil această echipă unită și să câștige alegerile. Nu mai este jucător activ, ci antrenorul acestei echipe.”, a spus Marcel Ciolacu. „Vă spun un de adevăr, un adevăr care trebuie să fie un lucru firesc: Gheorghe Șoldan cred că îmi va lua locul într-o zi. Să știți că nu sunt vorbe goale. Nu trebuie să ne vorbim de rău, să ne dușmănim, trebuie să știm fiecare dintre când este momentul să lăsam următoarea generație. Cu ajutorul dumneavoastră va fi președintele Consiliului Județean Suceava”.

Într-un alt discurs el a vorbit despre stabilitatea din PSD, lăsând să se înțeleagă faptul că la nivel înalt, partidul și-a armonizat energiile, inclusiv la nivelul alianței cu PNL.

Premierul s-a referit și la Autostrada Moldovei amintind că actualul guvern dă prioritate acestei investiții și că până acum fondurile au fost canalizate spre infrastructura din alte zone ale țării, lăsând să se înțeleagă faptul că s-a întârziat nepermis de mult proiectul Autostrăzii A7.

El a vorbit și despre „viziunea de țară”, dar și despre faptul că PSD are respect „suplimentar” față de oameni. El a recunoscut, totodată, că partidul său a făcut greșeli enorme, nepermis de multe, dar că același partid, pe care unii l-au denumit „ciuma roșie” sau „cei care distrug România”, când a fost greu României a fost nevoie de PSD să „vină să facă ordine”.

Pe scena evenimentului au urcat și trei edili de comune, printre care și Vasile Berariu, primarul din Boroaia, care au reprezentat vocea primarilor PSD din trei localități reprezentative în administrația locală din mediul rural.

În cadrul aceluiași eveniment, senatorul Ioan Stan a fost reales președintele PSD Suceava, cu unanimitate de voturi, într-o competiție fără contracandidați.

ȘTIRI