Gheorghe Flutur și-a lansat candidatura la Consiliul Județean Suceava: „Am nevoie de acest vot ca de aer”Actualitate

Gheorghe Flutur și-a lansat candidatura la Consiliul Județean Suceava: „Am nevoie de acest vot ca de aer”

       Accesări: 391

Campania electorală se apropie cu pași repezi. PNL își lansează pas cu pas pretendenții la primării, consilii locale, dar și la conducerea județului Suceava. Astăzi, 18 aprilie, i-a venit rândul lui Gheorghe Flutur să-și anunțe oficial candidatura.

Spre diferență de alți ani, când era pe scenă, în fața mulțimii, înconjurat de liderul și greii din PNL, șeful administrației județene a preferat un cadru restrâns și modest.

Lansarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte colegi de partid, demnitari, primarul municipiului Suceava și vicepreședintele CJ Suceava.

Președintele în exercițiu al Consiliului Județean Suceava va candida pentru un nou mandat, de patru ani, alături de echipa de consilieri județeni.

Gheorghe Flutur și-a depus dosarul de candidatură la Biroul Electoral Județean, nu înainte de a menționa și echipa cu care pornește la drum.

Codrin Benta

El a precizat anunțat că Irina Vasilciuc și Neculai Barbă sunt propunerile pentru cele două funcții de vicepreședinte.

„Cu Doamne Ajută, mi-am depus candidatura la Consiliul Județean Suceava. Am alături de mine o echipă foarte puternică. De fapt, de mai multă vreme, fac parte din echipa sucevenilor și ce vedeți lângă mine, cu drag spun, este echipa mea. Peste 50.000 de semnături au fost adunate pentru susținerea candidaturii mele. Le mulțumesc tuturor celor care au semnat. Aproape 50.000 de semnături au fost și pentru lista de consilieri județeni.”, a spus Gheorghe Flutur. „Un început bun, promițător și cu foarte multe obligații și responsabilități din partea mea și a noastră. Vârsta medie a echipei lui Gheorghe Flutur este de 47 de ani, nu-i ajut eu foarte mult, dar îi ajut la vigoare. Aceasta este structura echipei celor 45 de colegi, cărora vreau să le mulțumesc că au acceptat să fie în echipa mea. Le mulțumesc și celor care au făcut până acum parte din echipa mea”.

Gheorghe Flutur, 63 de ani, este cel mai în vârstă dintre candidații la funcția de președinte al CJ Suceava și îi va avea ca și contracandidați pe Gheorghe Șoldan (PSD), Neculai Miron (AUR) și Emanuel Ungureanu (Forța Dreptei).

În lista consilierilor județeni, din cei 45 de candidați sunt doar patru persoane din zona Fălticeni: Tudor Plăcintă (Mălini) – Locul 6, Vasile Tofan (Fălticeni) – Locul 12, Tudorel Titianu (Dolhasca) – Locul 14, Cezar Ciornei (Bunești) – Locul 33.

Șeful administrației județene s-a justificat și de ce candidează pentru încă un mandat: pentru continuarea marilor proiecte (autostrăzile A7 și A14), dar și pentru reindustrializarea județului Suceava.

Flutur a mai spus că pe primul plan trebuie să fie investițiile pentru locurile de muncă, dar și faptul că județul Suceava trebuie să joace rolul de lider regional.

Liderul PNL Suceava și-a propus să bată moneda pe investiții mai mari și mai multe în rețele de apă, canalizare, gaze naturale și de drumuri.

Candidatul la șefia CJ Suceava mai spune că „oamenii așteaptă un trai mai bun” și că administrația județeană va trebui să construiască motive pentru ca „diaspora să se întoarcă acasă”.

Turism care să aducă plus valoare.

Gheorghe Flutur i-a invitat pe tineri să intre în politică și în administrația județeană.

PNL are candidați în toate cele 114 localități, dintre care 54, au venit 9 primari, printre care și cel din Fântâna Mare.

La start 60 de primari, iar dintre candidați 8 sunt femei, dar și nume noi pe listele de candidați la primării.

Gheorghe Flutur n-a ezitat să-și laude partidul spunând că PNL „este un partid responsabil”, dar și că formațiunea politică „tratează alegerile cu maximă seriozitate”.

Gheorghe Flutur are la activ trei mandate la șefia CJ Suceava.

Spre finalul discursului, el s-a adresat electoratului sucevean cu solicitarea „să dea votul echipei lui Gheorghe Flutur.”

Liderul PNL Suceava și-a motivat cerința afirmând că: „am nevoie de acest vot ca de aer, pentru echipă. Fiindcă echipă înseamnă, noaptea dacă ai de dat hotărârea pentru un proiect, care mâine s-ar putea să fie prea târziu, oamenii aceștia (n.r. consilierii județeni), trebuie să înțeleagă să fie coerenți, solidari și patrioți. Și, aici, în echipa liberală, găsim acest lucru. Vreau și le voi cere în fiecare zi, pe străzi, pe scări de blocuri, sucevenilor, să voteze echipa lui Gheorghe Flutur.”

ȘTIRI