Spitalul din Fălticeni va primi doze de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru  coronavirusSănătate

Spitalul din Fălticeni va primi doze de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru coronavirus

       Accesări: 1710

Vești bune pe timp de pandemie. Spitalul din Fălticeni va primi doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Unitatea medicală va primi în cursul zilei de sâmbătă, 16 octombrie, șase fiole care conțin acest tratament.

Managerul Vlad Morariu a declarat că dozele vor fi utilizate pentru pacienții aflați în stare critică sau gravă.

Tot câte șase fiole vor primi unitățile medicale din Rădăuți, Vatra Dornei, și Câmpulung Moldovenesc.

Spitalului Județean de Urgență din Suceava îi va reveni 26 de doze de anticorpi monoclonali.

Aceștia sunt proteine ​​sintetizate în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva coronavirusului. Ei ţintesc proteina „spike” a virusului și astfel este împiedicată atașarea virusului de celulele umane.

Mahanu Design

Filolele de anticorpi monoclonali reprezintă o donație a statului italian, ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco.

Donația, în ansamblu, include peste 5.200 de doze, care vor ajunge la 134 de spitale din România.

Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății și sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătății pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu noul coronavirus.

ȘTIRI