Cadou de mărțișor pentru femei. Testul Babeș-Papanicolau este gratuit la cabinetul medicului primar Wajdy UsrufSănătate

Cadou de mărțișor pentru femei. Testul Babeș-Papanicolau este gratuit la cabinetul medicului primar Wajdy Usruf

       Accesări: 4761

Nimic nu este mai de preț decât sănătatea. Este un obiectiv important al vieții fiecăruia dintre noi, pe care îl putem atinge împreună cu doctorii. În acest context al prevenției, care trebuie să fie pe primul loc, medicul primar Wajdy Usruf are vești cât se poate de bune pentru doamnele și domnișoarele din Fălticeni și din zona arondată orașului.

La început de primăvară, Cabinetul de ginecologie oferă gratuit un test extrem de important pentru sănătatea femeii.

Este vorba despre testul Babeș-Papanicolau în mediu lichid.

Acesta este gratuit în luna lui mărțișor, campanie cadou lansată an de an de medicul primar Wajdy Usruf, pentru toate pacientele care se vor adresa cabinetului medical, de la parterul Centrului Medical, fosta Policlinică Fălticeni, strada Ion Creangă nr.1.

Pacientele interesate vor fi consultate și vor achita doar costul consultației, în valoare de 200 lei, iar testul va fi gratuit.

Mahanu Design

Rezultatele testelor Babeș-Papanicolau, împreună cu interpretarea lor, după caz cu recomandări, vor fi ridicate tot de la cabinetul medical.

Consultațiile se desfășoară într-un mediu prietenos, cu răspunsuri la toate întrebările pacientelor, deviza cu care se ghidează este „Mai bine prevenim, decât să tratăm”.

Usruf Wajdy, un apreciat medic primar ginecolog, oferă soluții optime pentru revigorarea sănătății.

Multe cazuri complicate și-au găsit aici rezolvarea, grație experienței medicului palestinian, adept al unor tratamente eficiente, aplicate după metode moderne.

Testul Babeș–Papanicolau în mediu lichid reprezintă o metodă de diagnostic a formelor incipiente de cancer genital feminin, fiind recomandat femeilor între 21 și 65 de ani ca test de evaluare periodic.

Testul în mediu lichid este recomandat anual, chiar şi după intrarea la menopauză, și are ca scop depistarea timpurie a leziunilor sau a afecțiunilor de la nivelul colului uterin.

Acest test poate salva viața unei femei, fiind capabil să detecteze cancerul de col uterin înainte de a se instala sau într-o fază incipientă, când poate fi tratat.

Pentru că HPV (human papilloma virus) este considerat principalul vinovat pentru declanșarea cancerului de col uterin, testul Papanicolau în mediu lichid se realizează, de multe ori, simultan cu determinarea HPV.

Analiza permite detectarea celulelor anormale din colul uterin care ar putea deveni celule canceroase.

Testul Papanicolau în mediu lichid se face periodic, ca metodă screening, mai ales că, în cele mai multe cazuri, cancerul de col uterin este asimptomatic. Testul Papanicolau în mediu lichid verifică modificările cauzate de HPV la nivelul celulelor cervicale, ceea ce permite identificarea și tratarea celulelor atipice cu mult înainte ca orice simptom să apară.

Analiza se realizează din celule exocervicale și endocervicale.

Recoltarea probei este făcută de specialist cu ajutorul unei periuțe cervicale cu cap detaşabil. Pentru recoltarea în mediu lichid se folosesc recipiente speciale din plastic. După recoltare, partea detaşabilă a instrumentului este introdusă în flaconul cu mediu lichid.

Cu 24-48 ore înainte de recoltarea probei, pacienta trebuie să evite: raporturile sexuale, lavajul vaginal, alte tratamente intravaginale (geluri, creme, contraceptive, dezinfectante, lubrifianţi) sau alte manevre intravaginale (tampoane intravaginale, explorare vaginală).

Testul poate fi făcut oricând, dar se recomandă recoltarea în afara perioadei menstruale.

În cazul în care există infecții deja cunoscute se recomandă ca testul Papanicolau în mediu lichid să fie făcut după tratarea acestora.

În cazul în care pacienta trece prin intervenții chirurgicale, se recomandă ca testul Papanicolau să fie făcut la cel puțin 24 ore după intervenție, iar după naștere este recomandat ca această testare să fie realizată după 1-3 luni.

ȘTIRI