Polițiștii au întrerupt un eveniment privat desfășurat la un restaurant din Boroaia. Organizatorul și alte patru persoane au fost amendateRural

Polițiștii au întrerupt un eveniment privat desfășurat la un restaurant din Boroaia. Organizatorul și alte patru persoane au fost amendate

       Accesări: 3315

Acțiunile de control ale polițiștilor continuă în zona Fălticeni. Oamenii legii verifică dacă sunt respectate prevederile privind prevenirea răspândirii coronavirusului. Echipe mixte operează în sistem integrat cu efective de jandarmi și poliție locală, în special în zonele cu rată crescută de infectare.

O atenție deosebită este acordată verificării modului de respectare a legii de către operatorii economici și organizatorii de evenimente private.

Joi trecută, la ora 22.40, polițiștii SPR Vadu Moldovei au fost sesizați de către o persoană anonimă, despre faptul că la un restaurant de pe raza comunei Boroaia este organizată o petrecere la care participă persoane nevaccinate.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au identificat un localnic care a relatat că a organizat o petrecere privată.

În incinta localului se aflau aproximativ 20 de persoane, toate fiind verificate cu dispozitivele electronice de citire a certificatelor verzi. Patru dintre acestea nu au putut face dovada certificatului verde electronic COVID.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Polițiștii i-au sancționat contravențional pe cei patru participanți. Organizatorul evenimentului privat s-a ales cu o amendă în valoare de 2.000 lei.

Agenții SPR Vadu Moldovei au întrerupt evenimentul și au evacuat persoanele.

Polițiștii reamintesc faptul că, în toate localitățile unde incidență cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, cu următoarele excepții:

  • deplasare în interes profesional inclusiv, între locuință gospodărie și locul locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță și pentru achiziționarea de medicamente.
  • deplasări în afara localităților, a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul trenul autocare sau alte mijloace de transport persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate.
  • din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau decesul unui membru de familie.

Aceste restricții nu se aplică pentru persoanele care sunt vaccinate și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii, în spații închise și/sau deschise publice și/sau private să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00, în toate localitățile unde incidență cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori.

În intervalul orar 22,00- 5,00 operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise publice și sau private pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Aceste măsuri nu se mai aplică dacă incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori sau dacă incența acumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/ 1.000 de locuitori.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrat la domiciliu, precum și operatoriI economici din domeniul transportului rutier de persoane și de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Poliștii vor continua acțiunile de control în zona Fălticeni și în următoarele două zile.

ȘTIRI