Accesări: 1736

Profesorii intră în examen. Câteva sute de cadre didactice s-au înscris la concursul organizat de ISJ Suceava pentru postul de director și director adjunct. La finalul acestuia, candidații admiși vor primi un mandat de patru ani.

În municipiul Fălticeni sunt 11 instituții de învățământ, iar la unele unități este concurență acerbă.

Cele mai disputate sunt posturile de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Colegiul Național „Nicu Gane” și Școala Alexandru „Ioan Cuza”.

Unii profesori au ales să își facă public numele pe tabelul de concurs, afișat pe portalul ISJ, în timp ce alții l-au secretizat.

Lista candidaților

Magda Zetu s-a înscris pentru postul de director al Grădiniței cu Program Normal „Voinicelul”, iar Marius Pintilii pentru cel de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”. Ambii dețin, în prezent, această funcție.

Cristi Acatrinei și Palaghia Radion, actuali directori, candidează pentru postul de la Colegiul „Vasile Lovinescu” și, respectiv, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Ovidiu Moroșanu, director în funcție, s-a înscris la concurs pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”.

Alți 17 profesori, unii confirmați pe surse, iar alții ne-au confirmat participarea, dar nu au dorit să nu li se facă public numele, candidează la posturile de director și director adjunct.

Din rândul persoanelor aflate în prezent la conducerea unităților de învățământ, patru nu mai candidează pentru un nou mandat: Daniela Ilincăi (director Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”), Anișor Vasiliu (director Colegiul Național „Nicu Gane”), Ioan Caulea (director adjunct Colegiul Național „Nicu Gane”) și Cătălina Purdilă (director adjunct Școala Gimnazială „Ion Irimescu”).

Numirile în funcție devin active în ianuarie 2022

Pentru aspiranții la funcția de director emoțiile încep de mâine.

Vineri, 15 octombrie, candidații vor susține proba scrisă, iar între 15 noiembrie și 8 decembrie vor susține proba interviu.

Pe 28 octombrie se va desfășura sesiunea specială a probei scrise, pentru candidații care nu pot fi prezenți la proba din 15 octombrie. Este vorba despre candidații care nu pot lua parte la proba scrisă a concursului din motive medicale, infecție cu noul coronavirus sau pentru că au decizie de carantinare.

Validarea rezultatelor finale va avea loc pe 17 decembrie, iar între 20 și 22 decembrie 2021 vor fi emise deciziile de numire în funcție, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022.

ȘTIRI