Accesări: 4113

Vineri, 15 ianuarie 2021, începe activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pentru categoriile de persoane din etapa a II-a, la nivelul județului Suceava. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a decis organizarea unui număr de 22 de centre de vaccinare. Acestea sunt desfășurate în 16 localităţi.

În municipiul Fălticeni, centrul de vaccinare va funcţiona în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza”, care poate asigura 5 fluxuri de vaccinare.

Aici urmează să fie vaccinate, potrivit estimărilor făcute de autorităţi, 10.993 de persoane din: Fălticeni, Fântâna Mare, Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Forăşti, Râşca, Vadu Moldovei, Buneşti şi Drăguşeni.

Alte două centre de vaccinare vor funcţiona la Dolhasca şi Cornu Luncii.

În oraşul Dolhasca, centrul de vaccinare este organizat la Casa de cultură “Alexandru Arşinel”. Sunt asigurate 4 fluxuri de vaccinare, pentru 7153 de persoane din: Dolhasca, Liteni, Hârtop, Dolheşti, Preuteşti, Fântânele,Vultureşti.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În comuna Cornu Luncii, centrul de vaccinare va funcţiona în Sala de sport din Brăieşti. Sunt asigurate 3 fluxuri de vaccinare, pentru 5391 de persoane din: Cornu Luncii, Drăgoieşti, Horodniceni, Mălini, Slatina, Rădăşeni.

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

Aceste persoane se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

-prin medicii de familie;

-individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

-prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

-prin call center-ul D.S.P. Suceava (021.4144430);

-prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

Persoanele adulte, sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiuni cronice, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

-prin intermediul oricărui alt medic de familie;

-prin call center-ul D.S.P. Suceava (021.4144430);

-prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

D.S.P. Suceava are responsabilitatea de a informa toți medicii de familie din județ și UAT-urile privind responsabilitatea programării la vaccinare a persoanelor de peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice.

Vârstnicii instituționalizați vor fi vaccinați de două echipe mobile, care pot fi suplimentate, iar pentru restul categoriilor de persoane din etapa a II-a de vaccinare vor fi disponibile în județ 6 centre de vaccinare în spitale și un număr de 22 centre de vaccinare comunitare, la nivelul a 16 localități.

ȘTIRI