Spitalul din Fălticeni cumpără aparatură ultra-modernă. Medicii vor utiliza sisteme robotizate și terapii laserSănătate

Spitalul din Fălticeni cumpără aparatură ultra-modernă. Medicii vor utiliza sisteme robotizate și terapii laser

       Accesări: 1737

Actul medical modern este prioritate de grad zero. Spitalul Municipal Fălticeni trece la următorul nivel în ceea ce privește echipamentele din dotarea unității, pentru rezultate cât mai bune în domeniul sănătății. Prin intermediul unui nou proiect vor fi achiziționate sisteme de înaltă performanță, echipamente de ultimă generație.

Ministerul Sănătății și Primăria Municipiului Fălticeni sunt finanțatorii acestei investiții, care va materializată într-un timp cât mai scurt.

Fondurile pentru noul lot de aparatură se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

Banii au fost virați în contul administrației locale, iar pasul următor este achiziția echipamentelor propuse.

În urmă cu doi ani, în septembrie 2021, avea loc inaugurarea noului spital, la acea dată echipamentele medicale și tehnologiile nou achiziționate însumau peste 20 milioane de lei.

Programele pentru dotarea spitalului au continuat, astfel încât au fost completat necesarul pe unele secții și compartimente.

Spitalul din Fălticeni va achiziționa cu fondurile primite de la Ministerul Sănătății și Primăria Municipiului Fălticeni șase sisteme medicale, echipamente care vor constitui premiere la nivelul unității medicale.

Printre acestea sunt și sisteme robotizate.

Lista include un aparat terapie crio-ultrasunete (125.000 lei), aparat terapie laser de înaltă intensitate cu scaner (200.000 lei) și aparat terapie shockwave focusat (200.000 lei).

Cele mai costisitoare echipamente sunt un sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului (2,15 milioane lei) și un exoschelet pentru reeducarea membrelor superioare (1,52 milioane lei).

Spitalul va mai cumpăra și o mănușă robotizată cu sistem de preluare a greutății membrului superior (700.000 lei).

Potrivit primarului Cătălin Coman, investițiile de anul acesta pentru dotarea spitalului se ridică la 7,5 – 8 milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei provin din bugetul local.

ȘTIRI