Spitalul Municipal Fălticeni dispune de cel mai nou și performant aparat de radiografie digitalăSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni dispune de cel mai nou și performant aparat de radiografie digitală

       Accesări: 2674

Tehnologiile medicale de vârf au ajuns în sistemul local de sănătate. Spitalul Municipal Fălticeni dispune la ora actuală de cea mai nouă și performantă tehnologie digitală de radiografie. De proveniență japoneză, aparatele achiziționate de unitatea medicală se află în Secția de Pneumologie și Compartimentul TBC care funcționează în cartierul Tâmpești.

Sistemul este produs de reputata companie Fujifilm și a costat peste 650.000 de lei, sumă virată integral de la bugetul local.

Peste 5 milioane de lei pentru aparatură nouă

Investiția vine pe fondul noului plan managerial și a strategiei de dezvoltare lansată de conducerea Spitalului Municipal Fălticeni care are ca prioritate creșterea calității actului medical.

„Completăm dotările actuale cu un aparat ultra-modern de proveniență japoneză. Acesta folosește tehnologia digitală de radiografie ce ajută la stabilirea unui diagnostic corect. Este un aparat pe care ni l-am dorit prin prisma performanțelor de care dispune.”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu. „Noua investiție este destinată Secției de Pneumologie. Sistemele pe care le-am cumpărat întregesc dotările moderne existente.”

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni
Manager Vlad Morariu

Investițiile alocate în ultimii cinci ani în aparatură medicală modernă pentru spitalul din Fălticeni depășesc 5 milioane de lei.

Pentru anul 2020 sunt previzionate noi achiziții importante, după cum anunță doctorul Morariu. Mai multe sisteme performante de diagnosticare, dar și instrumentar medical vor fi cumpărate înaintea deschiderii noului spital.

Aparatura va intra în dotarea saloanelor pentru intervenții și consultații.

Aparatură veche de peste 40 ani

Imobilul în care sunt internați pacienții cu boli de plămâni s-a înnoit în ultimii ani, după ce exteriorul a fost izolat termic cu un sistem de termoizolație exterioară, camerele au primit tâmplărie nouă cât și alte dotări.

În schimb, aparatura medicală utilizată în camera de radiografie a rămas aceeași.

Sistemul utilizat, până nu de mult, de Secția Pneumologie era vechi de peste 40 de ani, echipamentele fiind în funcțiune din anul 1976. Depășită din toate punctele de vedere, aparatura se defecta mereu, componente aproape că nu se mai găseau, iar costurile de întreținere erau foarte mari.

Standardele medicale înalte, în acest domeniu, vor fi atinse și de Spitalul Municipal Fălticeni odată cu ultima investiție alocată din bugetul local.

Sistem digital modern produs în Japonia

Noua tehnologie digitală de radiografiere, care intră în dotarea Secției Pneumologie, este un produs japonez al diviziei de specialitate din cadrul companiei Fujifilm.

Aparatura face parte din ultima generație de produse avansate dezvoltate în Japonia, lansate pe piață anul trecut, care au intrat în dotarea unor spitale importante din România, Franța, Anglia sau Spania.

Produsul achiziționat pentru unitatea fălticeneană este completat de un set de sisteme medicale performante.

Printre acestea se numără și două aparate Drypix, din gama de top Fujifilm cu developare uscată pentru radiografii.

Toată aparatura va fi conectată la computerele medicilor de pe secție, care vor putea accesa din cabinet imaginile procesate.

Cameră de radiografie este complet renovată

Secția Pneumologie beneficiază nu doar de cea mai nouă aparatură medicală, ci și un spațiu complet modernizat.

Camera unde pot fi efectuate radiografiile arată ca nouă.

Încăperea este dotată cu uși de plumb, așa cum prevede legislația actuală.

Au fost create două zone complet noi pentru monitorizarea pacientului și alta pentru developare digitală în mediu uscat.

Primele radiografii digitale

Sistemul digital care generează radiații beneficiază de un regim special de autorizare.

Procedura a durat câteva luni, documentația necesară fiind depusă la CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), autoritatea competentă care a emis avizul de funcționare.

Primele radiografii digitale au fost făcute pacienților Compartimentului TBC și cei ai Secției Pneumologie. Tehnologia avansată ajută la creșterea calității actului medical printr-o diagnosticare precisă și rapidă.

Medicul Vlad Morariu afirmă că sunt efectuate și radiografii contracost, tariful fiind același ca și până acum.

ȘTIRI