Un nou spectacol pus în scenă de trupa Teatrului Birlic. Fălticenenii au asistat la premiera piesei „Soțul păcălit”Cultură

Un nou spectacol pus în scenă de trupa Teatrului Birlic. Fălticenenii au asistat la premiera piesei „Soțul păcălit”

       Accesări: 583

Pe scena sălii de spectacole „Draga Olteanu Matei”, trupa Teatrului „Birlic”  din Fălticeni a prezentat, în premieră, spectacolul  „Soțul păcălit”, o adapare a comediei lui Moliere, „George Dandin”, în regia actriței Ana Maria Fasolă.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de 22 decembrie 2020.

Acesta este al treilea spectacol pe care trupa „Birlic”  îl pune în scenă în acest an, al doilea în colaborare cu tânăra actriță Ana Maria Fasolă.

“Chiar dacă suntem într-un an aparte, la Fălticeni am reușit să ținem câteva evenimente, iar principalul eveniment a fost Festivalul de Teatru Grigore Vasiliu Birlic, timp de o săptămână, afară, o mare reușită.

Trupa de teatru, de obicei punea în scenă cam două spectacole, atât ne puteam permite în vremuri obișnuite. Iată, în vremuri neobișnuite, anul acesta, am reușit să punem în scenă trei spectacole, chiar patru pentru că a fost și o colaborare cu Ana Maria Fasolă, actriță din prima generație a trupei de teatru. Am pus în scenă Micul prinț, care a avut premiera la festival, Flecărelile femeilor, în regia Anei Maria Fasolă, și astăzi, Soțul păcălit, tot în regia Anei Maria Fasolă. Ea mai pregătește o premieră și anul viitor”, a precizat  preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural.

Din postura de regizor, Ana Maria Fasolă a avut doar cuvinte de laudă pentru adolescenții cu care a dus la bun sfârșit noul spectacol.

“Sunt niște copii foarte talentați! Am lucrat foarte frumos cu ei, merită toate aplauzele. Am ales să fac o comedie pentru că a fost un an foarte greu pentru toată lumea și nu cred că mai avem dispoziția necesară pentru dramă.”

Cronica de Fălticeni vă prezintă înregistrarea integrală a spectacolului “Soțul păcălit”.

Din distribuția noului spectacol fac parte: Nicholas Tudose, Livia Stanciuc, Tamara Alexandrescu, Nicola Pînzariu, Daria Constantin, Alex Tomegea, Ștefania Cornea, Andrei Sava și Sebastian Grumăzescu.  

ȘTIRI