Accesări: 889

Consiliul director al Uniunii Scriitorilor din România a validat, pe data de 27 noiembrie 2020, un număr de nouă noi membri ai U.S.R. – Filiala Iaşi.

Între scriitorii nominalizaţi şi validaţi s-a aflat şi scriitorul fălticenean Alexa Paşcu.

Alexa Paşcu a declarat că primirea în rândul membrilor Uniunii Scriitorilor din România reprezintă o încununare a celor 30 de ani de activitate pe tărâm literar.

Acest statut certifică profesionalismul operei scriitorilor nominalizaţi, le validează munca şi talentul.

Din cauza pandemiei, U.S.R. – Filiala Iaşi nu a putut organiza tradiţionala întâlnire cu noii membri. S-a recurs, şi în caz, la soluţia online.

„Încă o bucurie a venit să-mi mângâie sufletul îndurerat. Pentru onoarea ce mi-a fost făcută, de a fi primit ca membru în Uniunea Scriitorilor din România, țin să mulțumesc membrilor comitetului de conducere al Filialei Iași a U.S.R., domnului președinte Cassian Maria Spiridon, membrilor comisiei de validare de la nivelul Uniunii, cât și tuturor oamenilor de litere deosebiți (Ioan Holban, Marius Chelaru, Emilian Marcu, Ioan Țicalo, Nicolae Cârlan, Alexandru Ovidiu Vintilă, Marius Manta, Grigore Codrescu și alții) care au fost alături de mine de-a lungul timpului și au scris cronici despre cărțile mele în diferite reviste literare”, a precizat scriitorul Alexa Paşcu, pe pagina sa de soclializare la aflarea veştii privind acceparea ca membru al Uniunii Scriitorilor din România.

ȘTIRI