Spitalul Municipal Fălticeni face noi angajăriSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni face noi angajări

Personalul sanitar este la mare căutare în spitalele de stat. În ciuda majorării salariilor, unitățile medicale din România duc lipsă de angajați cu studii de specialitate. În aceeași situație se află și Spitalul Municipal Fălticeni.

Deși au fost făcute periodic angajări, unitatea se confruntă în continuare cu un deficit de personal medical și sanitar.

Din acest motiv conducerea spitalului a decis să scoată noi posturi la concurs.

Sunt căutați asistenți medicali, infirmiere și asistenți medicali principali.

Două locuri pentru asistenți sunt disponibile la secțiile Chirurgie Generală și Boli Infecțioase.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească participanții sunt legate, în primul rând, de vechimea în specialitate, respectiv de 6 ani pentru asistenți și de 5 ani pentru asistenți medicali principali.

Candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical, să nu aibă condamnări definitive pentru comiterea de infracțiuni, să aibă vârsta minimă pentru încadrarea în câmpul muncii și să ateste cu documente că au studii de specialitate.

Dosarele pentru concurs se depun până pe 7 ianuarie 2019 la biroul Serviciului RUNOS, de pe strada Ion Creangă.

Proba scrisă se va desfășura pe 15 ianuarie la sediul spitalului, iar proba practică (interviul) va avea loc în cel mult patru zile de la susținerea examenului scris.

Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs alte șase posturi pentru debutanți, dintre care patru pentru sunt pentru asistent medical generalist la CPU (Compartiment Primiri Urgențe) și Neonatologie.

Alte două posturi sunt disponibile pentru infirmiere la Compartimentul Dermatovenerologie.

Concursul va avea loc pe 22 ianuarie, candidații având posibilitatea de a-și depune dosarele până pe 14 ianuarie.

În ceea ce privește condițiile specifice impuse de angajator, candidații trebuie să prezinte la dosar diploma de bacalaureat, diploma de asistent medical, cazierul judiciar, adeverința care să ateste starea psihică împreună cu alte documente.

Taxa de participare la concurs va fi de 50 de lei pentru asistente și 30 de lei pentru infirmiere.

ȘTIRI