Spitalul Municipal Fălticeni face noi angajăriSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni face noi angajări

       Accesări: 3881

Personalul sanitar este la mare căutare în spitalele de stat. În ciuda majorării salariilor, unitățile medicale din România duc lipsă de angajați cu studii de specialitate. În aceeași situație se află și Spitalul Municipal Fălticeni.

Deși au fost făcute periodic angajări, unitatea se confruntă în continuare cu un deficit de personal medical și sanitar.

Din acest motiv conducerea spitalului a decis să scoată noi posturi la concurs.

Dacă pentru asistenți medicali, infirmiere și îngrijitoare necesarul de personal este aproape asigurat, cel mai mare deficit se înregistrează la medici.

Unitatea spitalicească angajează angajează șapte medici specialiști pe mai multe secții și compartimente ale pavilionului central, dar și la cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate.

Două locuri sunt disponibile la secția Compartimentul Primiri Urgențe, unde este nevoie de un medic specialist în medicina de urgență și un medic specialist în medicină generală cu competență în medicina generală.

Un post pentru medic specialist este scos la concurs și la Secția Cardiologie.

În Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică) sunt disponibile patru locuri.

Două locuri sunt scoase la concurs pentru cabinetele de Boli Infecțioase și Endocrinologie. Este nevoie de medici și la cabinetele de Epidemiologie (Prevenire Infecții Asociate Asistenței Medicale) și, respectiv, Boli metabolice.

Candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical, să nu aibă condamnări definitive pentru comiterea de infracțiuni, să aibă vârsta minimă pentru încadrarea în câmpul muncii și să ateste cu documente că au studii de specialitate.

În ceea ce privește condițiile specifice impuse de angajator, candidații trebuie să prezinte la dosar diploma de medic, copia certificatului de membru al organizației profesionale, cu viza pe anul în curs, cazierul judiciar, adeverința care să ateste starea psihică împreună cu alte documente.

Taxa de participare la concurs este de 150 de lei.

Candidații pot depune dosarele la secretariatul unității medicale.

ȘTIRI