Spectacol de muzică și colinde în prag de sărbători. Eveniment caritabil pentru copii Grădiniței Speciale FălticeniLocal

Spectacol de muzică și colinde în prag de sărbători. Eveniment caritabil pentru copii Grădiniței Speciale Fălticeni

       Accesări: 1232

Bucuria de a dărui este mai intensă în pragul sărbătorilor de iarnă. Este perioada când oamenii sunt chemați să ofere nu doar celor necăjiți, ci și celor cu dizabilități. Un astfel de proiect umanitar, dedicat copiilor cu deficiențe, este derulat de șapte ani de Grădinița Specială Fălticeni și Asociația „Euroșansa For Life” din Fălticeni.

Localnicii au fost invitați să fie parte din acest program filantropic prin intermediul unui spectacol desfășurat miercuri, 14 decembrie, la Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic”.

Evenimentul s-a desfășurat cu sala plină, publicul fiind întâmpinat cu căldură de voluntarii asociației și ai grădiniței.

Pe holul Centrului Cultural au fost amenajate standuri cu decorațiuni de Crăciun lucrate manual, produsele din expoziția cu vânzare având numeroși cumpărători.

Tinerii și copiii care au urcat pe scenă au pregătit un spectacol plin de momente muzicale deosebite, dans și bucurie. A fost un spectacol al copiilor pentru copii, după cum au subliniat organizatorii.

Tradiționalele colinde nu au lipsit din program, Antonia Ungureanu și grupurile psaltice Theophilos și Sfânta Casia aducând mai aproape atmosfera Crăciunului.

Un program muzical special, în ton cu specificul sărbătorilor de iarnă, a fost pus în scenă de profesorii Ecaterina Conachi, Lidia Zugravu, Daniela Moroșanu, Gabriela Filip, Luminița Pavăl, Maria Leț, Mihaela Acatrinei, Maria Luncănița , Ionela Maftei, Ștefana Anechiforesei, intrumentistul Octavian Bolohan și coordonatorul artistic Pop Bebe.

Toți aceștia au susținut cauza proiectului umanitar și pe beneficiarii acestuia, copiii cu probleme grave de psihomotricitate.

Și cum dar din dar se face rai, fondurile strânse în cadrul acestui spectacol vor fi direcționate și altor copii cu probleme grave de sănătate din unitățile școlare din municipiul Fălticeni.

Echipa din acest proiect, coordonată de profesorul psihopedagog Mihaela Sandu, mulțumește tuturor celor care au oferit bucurie în preajma sărbătorilor.

ȘTIRI