Noua creșă din municipiul Fălticeni este finalizată. Joi are loc recepția lucrărilor. Când va fi deschisă unitateaExclusiv

Noua creșă din municipiul Fălticeni este finalizată. Joi are loc recepția lucrărilor. Când va fi deschisă unitatea

       Accesări: 5031

Vești bune în miez de decembrie. Noua creșă din municipiul Fălticeni, prima dintr-o serie de 100 care vor fi construite la nivel național, este finalizată. Lucrările au fost realizate în timp record.

Au fost necesare doar patru luni pentru materializarea proiectului de investiții. În ultima lună, constructorul a mobilizat forță de lucru suplimentară pentru a încheia proiectul.

S-a lucrat zi și noapte, aproape fără întrerupere.

Lucrările pe șantierul creșei au început pe 18 august 2022, în prezența Ministrului Cseke Attila, directorului CNI și primarului Cătălin Coman, și au fost finalizate de curând.

Joi, 15 decembrie, are loc recepția finală.

Codrin Benta

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au obținut, prin intermediul surselor, documentul care atestă faptul că lucrările s-au încheiat, iar beneficiarul lucrării, Compania Națională de Investiții urmează să facă recepția la acest proiect.

Săptămâna viitoare, cel mai probabil pe 20 decembrie, sunt așteptați să viziteze obiectivul proaspăt finalizat mai multe oficialități, printre care Cseke Attila – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale, Manuela Pătrășcoiu – directorul CNI, cât și Viorel Simion – directorul firmei Simion Tehnoconstruct.

Noua creșă din municipiul Fălticeni, proiect în valoare de 11 milioane de lei, este prima creșă „verde” din România, dotată cu sisteme moderne de încălzire, prietenoase cu mediul, care oferă un grad ridicat de confort în orice anotimp al anului, cu un consum de energie minim.

Unitatea va fi deschisă anul viitor, în luna septembrie, odată începerea noului an școlar 2023 – 2024, și va intra sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Creșa, prima construită la nivel local în ultimii 35 de ani, este situată pe strada Nicolae Beldiceanu, între cantina Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio”.

ȘTIRI