Școala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni este partener într-un proiect european pentru dezvoltarea comunicării și educației vizuale de la distanțăEducație

Școala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni este partener într-un proiect european pentru dezvoltarea comunicării și educației vizuale de la distanță

       Accesări: 1225

Sistemul educațional se adaptează la noile provocări ale zilelor noastre. Procesul de predare s-a mutat în ultimii doi ani, nu de puține ori, din clasă, acasă. Lecțiile de la distanță sunt doar o parte dintre elementele de noutate cu care profesorii și elevii au fost nevoiți să se adapteze.

Dezvoltarea abilităților digitale de bază și a calităților care facilitează comunicarea sunt alte atribute în ecuația educației moderne.

Acestea fac subiectul unui proiect european, denumit CAVE, Comunicare și Educație Vizuală în Învățământul de la distanță, în cadrul căruia Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni este partener.

Proiectul, aflat sub egida Erasmus+, implică participarea unui grup de aproximativ 70 de profesori din Spania, Lituania, Polonia și România.

Obiectivul primordial este adoptarea și implementarea unor strategii inovatoare de comunicare în materie de predare.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cadrele didactice și elevii de la școala primară formează grupul țintă. Este vorba despre cei care nu au abilități digitale adecvate pentru a gestiona învățământul la distanță și care au nevoie de calități necesare suplimentare pentru a face față utilizării tehnologiei în clasă, în scop pedagogic.

Una dintre condițiile proiectului este ca fiecare școală parteneră să implice minimum cinci profesori și clasele acestora, la care să aplice informațiile dobândite în urma proiectului.

Unitatea de învățământ din Fălticeni participă cu șase profesori și 167 de elevi în acest proiect european.

Programul va începe cu pregătirea profesorilor printr-un curs de formare pe internet, axat pe utilizarea limbajului infografic și aplicarea povestirii vizuale în predare.

În cadrul proiectului CAVE vor avea loc întâlniri periodice cu elevii și coordonatorii lor, alături de parteneri din toate țările pe o platformă vizuală de social media.

La final, toți partenerii, elevi și profesori, vor avea acces la o bază de date cu instrumente și metodologii de evaluare a competențelor digitale.

Reprezentanții cu calitate de participanți ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” sunt cadrele didactice Carmen Benke (clasa a II-a A), Dumitrița Clipa (clasa I-a A), Daniela Ilincăi (clasa a III-a A), Mariana Oșlobanu (clasa a III-a C), Daria Prisacariu (clasa a IV-a A) și Alexandrina Triși (clasa pregătitoare B).

ȘTIRI