Accident provocat de un tânăr fălticenean în localitatea Cornu Luncii. El se afla sub influența alcooluluiRural

Accident provocat de un tânăr fălticenean în localitatea Cornu Luncii. El se afla sub influența alcoolului

       Accesări: 2335

Una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere este condusul sub influența băuturilor alcoolice. Este și cazul incidentului petrecut sâmbătă seara, pe raza comunei Cornu Luncii. Două mașini s-au ciocnit pe DN 2E, evenimentul rutier fiind soldat cu o victimă și pagube materiale însemnate.

Șoferul care a provocat accidentul este un tânăr din Fălticeni.

Acesta conducea un autoturism Renault Laguna și se afla sub influența alcoolului.

Polițiștii au stabilit, în urma cercetărilor preliminare, că în jurul orei 20, șoferul fălticenean se deplasa pe strada Școlii din satul Cornu Luncii, iar la intersecția cu DN 2E nu a respectat semnificația indicatorului „Stop”.

Tânărul conducător, în vârstă de 23 de ani, a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate unui autoturism Jeep Cherokee, condus regulamentar, de către un bărbat din comuna Doljești, județul Neamț, care se deplasa din direcția Spătărești spre Gura Humorului.

Cele două mașini s-au ciocnit, din impact acestea fiind proiectate în gardul unei gospodării.

Un pasager din mașina Renault, un bărbat de 37 de ani din Cornu Luncii, a fost rănit. El a suferit leziuni ușoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale și investigații suplimentare.

Pompierii l-au găsit încarcerat și în stare de semiconștiență.

Oamenii legii l-au testat pe ambii conducători auto cu alcooltestul. În cazul șoferului din Fălticeni, cel care a provocat accidentul, a rezultat concentrația de 0,54 mg/l per litru alcool pur în aerul expirat, în timp ce la șoferul nemțean rezultat a fost negativ.

Tânărul băut a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI