Final de an școlar cu bucurii și premii pentru copiii din comuna Boroaia. Bursă de excelență pentru elevul anuluiEducație

Final de an școlar cu bucurii și premii pentru copiii din comuna Boroaia. Bursă de excelență pentru elevul anului

       Accesări: 2966

Un an de studiu s-a încheiat. Pentru copiii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” din Boroaia ultimele două zile dinainte vacanței de vară au adus bucurii, surprize și premii. Profesorii au încheiat mediile și au contabilizat performanțele obținute în competițiile educaționale și participările în cadrul proiectelor.

Penultima zi din calendarul școlar s-a dovedit una distractivă și cu surprize.

Elevii boroieni s-au întâlnit în curtea școlii cu Mickey Mouse, Minie Mouse, Donald Duck, Daisy Duck și Olaf Snowman.

Atmosfera de bucurie s-a instalat rapid, odată ce micuții de la clasele primare au dansat alături de îndrăgitele personaje Disney.

Minutele în șir de voie bună au adus zâmbete pe chipurile celor mici, dansatori plini de energie.

Reprizele de mișcare, experiențe distractive inedite pentru mulți dintre participanți, au fost animate de un grup de tineri din Fălticeni.

În sufletele elevilor din Boroaia s-au înmagazinat clipe de neuitat, amintiri despre un final de an școlar în pași de dans.

Un lucru este cert: școala poate fi distractivă!

Ultima zi de școală, 21 iunie, este cea în care performanțele școlarilor au fost răsplătite așa cum se cuvine.

Până la momentul acordării premiilor, elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” au susținut un program artistic și muzical.

Festivitatea s-a desfășurat la Sala Sporturilor, în prezența unei asistențe numeroase, formate din profesori și părinți.

Au fost premiați și elevii cu rezultate foarte bune la olimpiade și concursuri școlare, olimpiada județeană de limba romana, limba franceză și religie, dar și concursul de matematica „Acolada” .

Directorul Lucia Moroșan s-a adresat elevilor Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” amintind rolul școlii în formarea tinerei generații, adresând felicitări tuturor premianților și urarea ”vacanță plăcută”.

Un mesaj de mulțumire a fost oferit tuturor profesorilor unității de învățământ din Boroaia, pasionați de meseria lor nobilă, cu aprecieri deosebite pentru activitățile școlare și extrașcolare pe care le-au derulat.

Un moment special l-a constituit premierea celor mai silitori elevi în anul școlar 2023-2024.

Este vorba despre acordarea Bursei de excelență, un dar pe care contraamiralul dr. (r) Ion Condur, fiu al comunității boroiene, îl oferă elevului sau elevei cu cele mai bune rezultate la învățătură.

Alături de acest premiu special sunt oferite alte premii și diplome celor care s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul anului școlar.

Anul acesta s-au evidențiat David Maxim (5 A), Anamaria Andreica (7A), Daria Șularu (7A), Miruna Ungureanu (7A), Adelina Onisie (7B), Ioan Filipoaia (8A), Estera Maxim (8A), Diana Zaharia (8A).

Bursa de excelență i-a revenit anul acesta elevei Daria Șularu, tânără care constituie un exemplu pentru elevii din generația ei.

Misiunea înmânării acestui premiu deosebit i-a revenit primarului Vasile Berariu, care și-a exprimat satisfacția și bucuria unui astfel de moment, în care rezultatele frumoase onorează nu doar școala, ci și comunitatea locală, edilul comunei Boroaia reiterând sprijinul său și al autorităților locale pentru dezvoltarea actului educațional.

Bursa de excelență constă într-un stimulent financiar și un set de cărți, oferite de contraamiralul de flotilă (dr.) Ion Condur ca suport și apreciere pentru învățare, perseverență, determinare și drag de școală.

ȘTIRI