Sărbători în siguranță. Efective sporite vor acționa în Fălticeni și în zona arondată. Controale și în traficul rutierActualitate

Sărbători în siguranță. Efective sporite vor acționa în Fălticeni și în zona arondată. Controale și în traficul rutier

       Accesări: 257

Cu toții ne dorim sărbători cu liniște și bucurie. Asigurarea climatului de siguranță și ordine publică este, cu precădere în aceste zile, una dintre prioritățile oamenilor legii. Polițiștii din Fălticeni și zona arondată vor acționa în Ajunul Crăciunului și cele trei zile de Crăciun cu efective sporite în stradă.

Zeci de politiști vor fi mobilizați zilnic, în perioada 24-27 decembrie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

La nivelul unității Poliției Municipiului Fălticeni și Secțiilor de Poliție Rurală Mălini, Preutești și Vadu Moldovei fost stabilite activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele cu o fluenţă mare de public, precum şi în localităţile cu pondere turistică.

În aceste zile nu vor lipsi radarele și controalele pe drumurile naționale, județene și comunale, în zona localităților Drăgușeni, Vadu Moldovei, Rădășeni, Cornu Luncii, Boroaia, Praxia, Roșiori și Oniceni, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, mai ales cele provocate pe fondul consumului de alcool.

Au fost dispuse iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Poliţiştii care vor acţiona zilnic, în stradă, în această perioadă, fac parte din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

Poliţişti din toate structurile vor constitui o rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Dacă în ultimii doi ani activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice au fost grevate și de o problematică terță, respectiv asigurarea respectării legislației privitoare la combaterea coronavirusului, în acest an măsurile privind siguranța cetățenilor la nivelul județului Suceava trebuie diversificate și calibrate prin prisma unei noi provocări, respectiv problematica refugiaților ucraineni și a conflictului din Ucraina.

În contextul problematicii circulației rutiere pe DN2, poliștii au dispus monitorizarea atentă a valorilor de trafic greu privind circulația autotrenurilor cu marfă care se deplasează spre Punctul de Trecere a Frontierei Siret pentru gestionarea riscului rutier și de blocare a circulației publice.

Reprezentanții IPJ Suceava spun că au fost identificate rute alternative pentru șoferii autohtoni din zonele Rădăuți, Siret, Vicovu de Sus și sunt organizate echipaje de poliție rutieră și ordine publică care să monitorizeze în permanență situația și să decongestioneze traficul în situațiile impuse.

ȘTIRI