Colegiul „Vasile Lovinescu” i-a premiat pe elevii silitori. Antreprenorii locali și profesorii au susținut proiectulEducație

Colegiul „Vasile Lovinescu” i-a premiat pe elevii silitori. Antreprenorii locali și profesorii au susținut proiectul

       Accesări: 869

Răsplată pentru performanțe. Colegiul „Vasile Lovinescu” i-a premiat recent pe elevii cu cele mai rezultate bune la învățătură. Este pentru al doilea an la rând, când unitatea de învățământ fălticeneană desfășoară un astfel de proiect menit să valorizeze și să accentueze importanța educației în viața adolescenților.

Liceenii care s-au remarcat în anul școlar 2021-2022, atât la cursuri, cât și la concursuri sau olimpiadele școlare, au fost recompensați pentru reușitele lor.

Festivitatea s-a desfășurat pe 22 decembrie, în ultima zi de școală dinaintea vacanței de iarnă, în prezența directorului Cristi Acatrinei și a directorilor adjuncți Sorin Ignat și Florin Ciocîrlan.

Premierea, de altfel, s-a defășurat și a fost posibilă cu ajutorul antreprenorilor care, în acest mod, au arătat că susține educația și valorile acesteia.

Înainte de acest moment, directorul Colegiului „Vasile Lovinescu” le-a transmis elevilor premianți un mesaj de mulțumire și încurajare pentru continuarea rezultatelor bune la învățătură, după care elevii au fost colindați, iar, apoi, felicitați și premiați.

La eveniment au asistat și reprezentați ai câtorva sponsori, este vorba despre Assist Software, Supermarket Simos și Sanimet.

66 de elevi au fost premiați, fiecare primind câte 300 de lei.

Un caz aparte l-a constituit o elevă din Comuna Dolhești, cu rezultate foarte bune în anul școlar precedent, și care face eforturi considerabile pentru a veni la școală.

Bianca se deplasează într-un scaun cu rotile și face naveta zilnic la colegiu, în condițiile în care nu dispune de un autovehicul adaptat pentru persoanele cu dizabilități. Cu toate acestea, Bianca a venit zi de zi la școală, reușind să încheie anul școlar fără vreo absență.

Pentru efortul său și la familiei, dar și pentru rezultatele foarte bune la învățătură, Diana a primit 1.000 de lei.

Directorul Cristi Acatrinei a ținut să mulțumească sponsorilor pentru finanțarea acestui proiect, iar elevilor pentru performanțele bifate în anul școlar precedent.

Fondul de premiere de anul acesta se ridică la 25.000 de lei.

Printre cei care au susținut financiar acest proiect se numără Supermarket Simos, Romfour, Transloc, Alevia, Sanimet, CAR Învățământ Fălticeni, Pâine la Larisa, Biyu, Automingiuc, Pharmaplus, Medieval Bradd Impex. La fondul de premiere au contribuit și cadrele didactice ale Colegiului „Vasile Lovinescu”.

ȘTIRI