Rata de infectare în Fălticeni ajunge sub 7 la mie. Cazurile de coronavirus au început să scadăLocal

Rata de infectare în Fălticeni ajunge sub 7 la mie. Cazurile de coronavirus au început să scadă

       Accesări: 3569

Jumătatea lunii octombrie marchează un regres în privința numărului de infecții. Municipiul Fălticeni coboară sub pragul de 7 la mie, după cum indică datele publicate de DSP Suceava. Numărul cazurilor active de coronavirus se ridică la 202, cu 42 mai puține, comparativ cu data de 9 octombrie când, la nivel local, s-au înregistrat cele mai multe cazuri din acest an, respectiv 244.

Conform sursei citate, de la începutul pandemiei, martie 2020, și până în prezent 1.550 fălticeneni s-au infectat cu noul coronavirus.

Municipiul Fălticeni este în scenariul roșu din 25 septembrie.

Din luna octombrie, când rata de infecție la nivel local a depășit 6 la mie, masca este obligatorie în spațiile deschise, respectiv piețe, spații așteptare autogară și târguri, dar și în spațiile închise.

La Spitalul Municipal Fălticeni sunt internați 71 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, dintre care 67 cu forme medii și 4 cu forme critice, cât și trei persoane suspecte de infecție, fiind libere 23 locuri în sectorul COVID.

Mahanu Design

La unitatea ATI COVID sunt internați patru pacienți.

În această perioadă, din 5 octombrie și până pe 18 octombrie, accesul în restaurante, cluburi, discoteci, baruri și săli de jocuri se face doar cu certificat verde COVID sau dovada trecerii prin boală.

Carantina de noapte a fost impusă de către CJSU Suceava, însă la nivel local nu a fost adoptată prin Hotărâre de către CLSU Fălticeni.

La nivel județean sunt 3.377 de cazuri active, incidența fiind de 4,31.

Rata de infecție în municipiul Fălticeni este 6,93 la mia de locuitori.

ȘTIRI