18 noi cazuri de coronavirus în unități de învățământ din Fălticeni, Dolhești, Râșca și HorodniceniEducație

18 noi cazuri de coronavirus în unități de învățământ din Fălticeni, Dolhești, Râșca și Horodniceni

       Accesări: 1812

Fiecare zi aduce vești deloc plăcute din zona epidemiologică. În mediul școlar cazurile de coronavirus sunt pe o pantă ascendentă încă de la începutul lunii. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava sunt 18 noi cazuri de infecție existente în câteva unități de învățământ din Fălticeni, Dolhești, Râșca și Horodniceni.

Cazurile au fost raportate pe 15 și 18 octombrie.

În municipiul Fălticeni, doi elevi au fost confirmați pozitiv la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și câte unul la Școlile Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” și „Ion Irimescu”.

Din rândul personalului didactic, câte un caz de infecție sunt la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Școala Gimnazială „Ion Irimescu”

Au fost confirmate pozitiv alte trei persoane de la didactic auxiliar la Școlile Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza și „Ion Irimescu”, iar la personalul nedidactic este un caz de infecție la GPP „Pinocchio”.

Alma Clinic

În mediul rural sunt cazuri de infecție noi la școlile din Dolhești, Râșca și Horodniceni.

Doi elevi sunt confirmați pozitiv la Școala „Hatmanul Șendrea” din Dolheștii Mari și un altul la Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” din Horodniceni.

Ambele clase unde învață elevii au trecut la cursuri cu predare de la distanță.

Tot în mediul rural este înregistrat un caz de infecție la un cadru didactic de la Școala Gimnazială Râșca.

În zilele de 15 și 18 octombrie au fost confirmate 71 de noi cazuri de coronavirus la unitățile de învățământ din județul Suceava, din care 43 de cazuri noi la elevi, 23 de cazuri la profesori și 5 la personalul auxiliar și nedidactic.

ȘTIRI