Polițiștii SICE au descins în Fălticeni și în alte localități din zonă. 11 percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigăriLocal

Polițiștii SICE au descins în Fălticeni și în alte localități din zonă. 11 percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări

       Accesări: 926

Oamenii legii și-au intensificat în ultima perioadă acțiunile pe linia contrabandei de țigări. Polițiștii SICE (Serviciului de Investigare a Criminalității Economice), din cadrul IPJ Suceava, au descins, joi, 2 martie, în municipiul Fălticeni și în câteva localități arondate. Aceștia au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară.

Mandatele vizau traficul ilicit cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Alte două percheziții domiciliare s-au desfășurat în municipiul București și în județul Iași.

Polițiștii SICE au fost spijiniți în acțiunea lor de echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Împreuna cu inspectori din cadrul Autorității Vamale Române a mai fost efectuat și un control la un agent economic cu specific în domeniul dezmembrări auto.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate, pentru continuarea cercetărilor, peste 7.000 de țigarete, diferite mărci, în valoare de circa 5.700 de lei și peste 23.000 de bucăți de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acelorași percheziții desfășurate în municipiul Fălticeni și în localitățile arondate, polițiștii au identificat și suma de 41.500 de lei.

Cercetările vor continuate de către lucrătorii SICE, din cadrul IPJ Suceava, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de contrabandă.

În urmă cu două săptămâni, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, au desfășurat o operațiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, fiind identificată o linie de fabricare clandestină a țigaretelor contrafăcute, într-un depozit de fructe de pe raza municipiului Fălticeni.

Tot atunci au găsit și un autotren, încărcat cu peste 2.200.000 de țigarete de contrabandă, în valoare totală de peste 500.000 de euro.

ȘTIRI