Polițiștii din Fălticeni au reținut peste 200 de permise auto de la începutul anului. Amenzile depășesc 700.000 de leiLocal

Polițiștii din Fălticeni au reținut peste 200 de permise auto de la începutul anului. Amenzile depășesc 700.000 de lei

       Accesări: 354

Au căzut în „plasa” acțiunilor preventive. Peste 200 de șoferi indisciplinați au rămas fără permis auto, iar alți peste 800 au încasat amenzi usturătoare pentru abaterile săvârșite. Sunt doar două aspecte din statistica activităților desfășurate de Poliția Rutieră Fălticeni, în primele două luni ale acestui an.

Agenții au acționat cu radarul neinscripționat, în special pe drumurile naționale din zona localităților Drăgușeni, Forăști, Boroaia, Vadu Moldovei și Fânâna Mare, reușind să-i depisteze,

Alți participanți la trafic au fost depistați în flagrant, pe când conduceau fără permis sau sub influența alcoolului, în urma unor controale de rutină.

Controale au fost desfășurate zilnic și pe raza municipiului Fălticeni.

În primele două luni ale acestui an au fost aplicate 884 de amenzi la regimul rutier, atât șoferilor cât și pietonilor, în valoare de aproximativ 790.000 de lei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Majoritatea sancțiunilor aplicate șoferilor au ca motiv depășirea vitezei admise în localitate sau conducerea cu viteză excesivă.

În aceeași perioadă, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au întocmit 15 dosare penale, dintre 12 pentru conducere sub influența alcoolului, și trei pentru conducere fără permis auto.

Peste 200 de șoferi au devenit pietoni, în urma abaterilor săvârșite, pe fondul consumului de alcool, depășirilor neregulamentare sau vitezei. Șoferii grăbiți sunt cei care predomină în această statistică.

124 de conducători auto au rămas fără permis pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h în localitate, iar alți 10 pentru depășirea vitezei cu peste 70 km/h în localitate. Anul acesta au fost depistați șoferi care circulau în localitate cu viteze de 140 – 145 km/h.

Alții 11 șoferi au rămas fără permis pentru consum de alcool, iar 34 pentru depășiri neregulamentare.

În primele două luni ale acestui an, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au amendat 36 de pietoni.

ȘTIRI