Noul bloc ANL va fi finalizat luna viitoare. 20 de apartamente și garsoniere pentru familiile tinere din FălticeniLocal

Noul bloc ANL va fi finalizat luna viitoare. 20 de apartamente și garsoniere pentru familiile tinere din Fălticeni

       Accesări: 462

Locuințe noi pentru tinerele familii. Blocul ANL din cartierul Republicii, amplasat pe strada Ana Ipătescu nr.51, este un proiect care urmează să fie încheiat. Constructorul susține că lucrările sunt realizate în proporție de 97%, iar acum muncitorii mai au de făcut doar partea de finisaje și curățenia.

Obiectivul urmează să fie predat către Agenția Națională pentru Locuințe, după care Primăria Municipiului Fălticeni va putea demara procedurile privind repartiția spațiilor locative.

20 de noi apartamente și garsoniere vor completa oferta locală în ceea ce privește locuințele pentru familiile tinere.

În ultimele două săptămâni au fost instalate centralele pe gaz metan, prizele și elementele de iluminat casnic, ușile și liftul blocului.

Mai este ceva de lucru și la subsolul imobilului, unde sunt executate lucrări de termoziolare.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Simion Tehnoconstruct, prestatorul care se ocupă și de noua creșă din Fălticeni, va încheia proiectul la blocul ANL în luna noiembrie. Firma botoșăneană a preluat șantierul într-un moment dificil, când prețurile la materialele de construcții au crescut foarte mult.

Lucrările, începute de un agent economic sucevean, au fost sistate din acest motiv, iar apoi din cauza pandemiei, timp de un an și trei luni.

În perioada următoare, autoritățile vor amenaja spațiul exterior.

Chiriașii vor putea intra în noile spații locative abia de anul viitor, pe baza listei de priorități aprobate în Consiliul Local Fălticeni.

Autoritățile locale se confruntă cu un număr foarte ridicat de cereri pentru locuințe destinate tinerilor. În momentul de față sunt înregistrate peste 1.000 de solicitări.

ȘTIRI