Târgul Mărului și-a deschis porțile în centrul municipiului Fălticeni. Fructe din belșug, bunătăți și folclorLocal

Târgul Mărului și-a deschis porțile în centrul municipiului Fălticeni. Fructe din belșug, bunătăți și folclor

       Accesări: 186

Roade dulci și sănătoase au fost aduse la evenimentul de tradiție al toamnei. Târgul Mărului reunește anual la Fălticeni pomicultorii locali care etalează cele mai frumoase și mai bune produse, proaspăt culese din livezi. Ediția 2022 se desfășoară în acest sfârșit de săptămână, pe 29 și 30 octombrie.

Vremea frumoasă și caldă contribuie deja la atractivitatea acestui eveniment, care se prefigurează un succes și în acest an.

Târgul de toamnă se desfășoară în zona centrală, după doi ani de pauză, iar primii cumpărători au venit încă de la orele dimineții pentru a-și face aprovizionarea.

Municipiul Fălticeni este preț de două zile capitala mărului, iar la această expoziție cu vânzare veți găsi mere pe alese.

Cele mai apreciate soiuri, Idared, Golden, Ionanthan și Florina, dar și soiuri mai vechi precum Ranet, sunt disponibile în cantități foarte mari.

Alma Clinic

Tot aici veți regăsi și sucurile de mere „Aroma” și „Saft”, produse în Fălticeni.

Vizitatorii pot cumpăra și produse tradiționale ale firmelor din Fălticeni și zona Fălticeni care fac partea din Asociația „Produs în Bucovina”.

Standuri cu bunătăți

Chiar dacă mărul este vedeta târgului de la Fălticeni, vizitatorii au făcut coadă la bunătăți.

Standurile sunt pline cu toate și ornate cu grijă, unele în stil țărănesc sau rustic, și prin care producătorii să arate că toamna este bogată.

Expozanții îi îmbie pe cumpărători cu produse și preparate din carne, brânzeturi, produse de panificație și dulciuri proaspete.

Producători locali, renumiți pe plan județean și regional, au adus tot ce au mai bun în ofertă.

Preparatele din carne marca Rogelya și Raitar, brânzeturile Laktotrio, produsele de panificație și patiserie „Pâine la Larisa”, cât și numeroase produse apicole ale unor producători din județ întregesc oferta la sărbătoarea roadelor toamnei și a bunătăților cu gust autentic.

Târgul Mărului nu duce lipsă de nimic

Vizitatorii mai pot cumpăra de la târgul de toamnă miere de albine, vin, must și bere de casă.

Comercianții din patria mărului, comuna Rădășeni, au scos la vânzare primul lot de pălincă din acest an, un produs din mere, 100% natural, despre care spun că acționează ca un medicament.

La un alte standuri pot fi cumpărate bunătăți ca la mama acasă. Marfa provine din gospodării. Fiecare produs are gust autentic, iar produsele sunt naturale, după cum spun cei care le-au preparat.

Aici găsiți zacuscă, must, murături, dar și alte bunătăți din grădina casei.

Târgul Mărului este și un prilej de binefacere. Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” desfășoară în aceste două zile o campanie umanitară, iar profesorii și elevii au amenajat un stand cu produse realizate de părinți, în special zacuscă, dulceață, dar și alte bunătăți. Toate veniturile obținute din vânzarea produselor expuse vor fi donate pentru cauze umanitare.

La acest eveniment sunt prezenți și câțiva meșteri populari, dar și standuri unde puteți servi mici, cârnați și alte produse din carne.

Voia bună nu va lipsi zilele acestea. Târgul Mărului este asortat cu un program folcloric ce se desfășoară pe scena amenajată lângă Ceasul Global.

Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” va susține două spectacole folclorice, ambele de la 12.

Elevii unităților de învățământ din Fălticeni vor completa programul muzical și artistic cu diferite reprezentanții.

Târgul Mărului este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Fălticeni și Asociația „Produs în Bucovina”, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Suceava.

ȘTIRI