Merele au preț bun la Târgul Mărului. Un antreprenor din Lămășeni are deja 30 de tone comercializateActualitate

Merele au preț bun la Târgul Mărului. Un antreprenor din Lămășeni are deja 30 de tone comercializate

       Accesări: 595

Târgul de toamnă este în plină desfășurare. Producătorii expun și vând zilele acestea, la Fălticeni, mere din livezile proprii. Recolta de anul acesta este bogată, iar cele mai bune și proaspete fructe au fost aduse aici.

Merele sunt vândute la Târgul Mărului cu prețuri bune.

Cel puțin așa susțin producătorii. Costul unui kilogram variază, în funcție de soi.

Sunt sortimente comercializate cu 2 lei, altele cu 2,5 lei, iar unele cu 3 lei.

Deși cumpărătorii se așteptau la prețuri mai mari, în realitate sunt tarifele practicate și acum doi ani.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În prima zi de târg afluxul de clienți a fost mare, iar vânzările de mere au fost bune, au spus la finalul zilei unii dintre producători. Câteva zeci de tone se află în depozitele acestora, iar alte câteva tone sunt scoase la vânzare în centrul municipiului Fălticeni.

Unul dintre producători susține, Ion Marius, din satul Lămășeni, întors din Anglia acum cinci ani și care are propria livadă, spune că deja a reușit să vândă 30 de tone din actuala recoltă.

Antreprenorul deține în comuna Cornu Luncii un loc unic în țară pe care l-a denumit „Satul românesc de altădată”. Locul este vizitat de numeroși turiști și are parte de aprecierea unui număr mare de localnici.

Tot aici, Ion Marius vinde și mere din producția proprie.

Satul românesc de altădată i-a asigurat, practic, un acces mai facil pe piață, cele 30 tone fiind un exemplu în acest sens. Dar nu doar aici și-a atins scopul. Și la Târgul Mărului, în prima zi, vânzările i-au mers bine.

ȘTIRI