Cântec și dans la Târgul Mărului. Spectacol susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și de tinerele talenteLocal

Cântec și dans la Târgul Mărului. Spectacol susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și de tinerele talente

       Accesări: 317

Ritm și multă voie bună la sfârșit de săptămână. Târgul fălticenean al toamnei s-a desfășurat la final de octombrie, iar organizatorii au „asezonat” sărbătoarea mărului cu cântecul și dansul. Pe scena din centrul orașului au evoluat tinerele talente locale, dar și interpreți apreciați în zona de folclor.

Elementul de atracție al programului artistic au fost cele două spectacole susținute de dansatorii și artiștii Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Aceștia au deschis programul muzical al evenimentului, atât sâmbătă, cât și duminică.

Pe durata unei ore, aceștia au prezentat programul intitulat „Cânt și joc pe obcină” cu suite de dansuri ale corpului de balet al ansamblului și recitacluri ale unor soliști precum Sorin Filip, Rodica Andronic și Nicolae Vieru.

După spectacolul titraților artiști suceveni au urmat programul susținut de unitățile de învățământ din Fălticeni.

Alma Clinic

Au evoluat pe scenă atât preșcolari de la GPP „Pinnochio”, cât și elevi de la Clubul Copiilor și Școlile Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza, Ion Irimescu, Ioan Ciurea și Mihail Sadoveanu.

Au fost cântece, dansuri, povești și parada costumelor.

Copiii au primit aplauze din partea publicului, iar de la unul dintre organizatori, Asociația „Produs în Bucovina”, pachete cu bunătăți.

Programul artistic din cadrul evenimentului s-a desfășurat timp de șase ore.

Un element aparte l-a constituit prezența unui meșteșugar din Joldești (județul Botoșani). Chiar dacă n-a urcat pe scenă, Badea Costică i-a încântat pe trecători cu piese de folclor interpretate la fluierul său din lemn.

ȘTIRI