Primarul Coman și ministrul Cseke au inaugurat  șantierul celei mai noi creșe din România. Proiectul obiectivului din Fălticeni se ridică la 11 milioane de leiLocal

Primarul Coman și ministrul Cseke au inaugurat șantierul celei mai noi creșe din România. Proiectul obiectivului din Fălticeni se ridică la 11 milioane de lei

       Accesări: 2346

Debut cu dreptul pentru un important obiectiv de investiții la nivel local. Primarul Cătălin Coman și ministrul Attila Cseke au pus piatra de temelie la noua creșă din municipiul Fălticeni, prima din România finanțată cu fonduri de la PNRR. Chiar dacă lucrările au început, efectiv, în urmă cu două zile, șantierul a fost inaugurat oficial pe 18 august, cu ocazia vizitei efectuate de ministrul dezvoltării în județul Suceava.

La eveniment au fost invitați să participe direcorul CNI, Manuela Pătrășcoiu, senatorul Ioan Stan, senatorul George Mîndruță, deputatul Bogdan Gheorghiu, și delegația Consiliului Județean Suceava formată din președintele Gheorghe Flutur și vicepreședintele Vasile Tofan.

Constructorul a prezentat oficialităților detaliile constructive ale noii creșe, subliniind că ținta este predarea obiectivului la termen, în august 2023.

Ministrul Dezvoltării a subliniat faptul că au existat reticențe din partea primarilor în ceea ce privește proiectele pentru construcția creșelor, însă autoritățile din Fălticeni „au arătat deschidere și s-au mișcat rapid”, astfel încât și derularea proiectului, finanțarea și aprobarea primei tranșe au fost realizate într-un timp scurt.

Attila Cseke a menționat și faptul că aceasta este prima creșă din România, dintr-o serie de peste 100, care vor fi construite în țară.

Primarul Cătălin Coman a subliniat, la rândul său, eficiența la nivel ministerial, dar și faptul că anoua creșă din Fălticeni este un proiect foarte important și modern pentru comunitatea locală, pe care speră să-l inaugureze în iarna anului viitor.

Edilul le-a mulțumit parlamentarilor suceveni, ministrului dezvoltării, pe care l-a numit „un prieten al Fălticeniului”, dar și directorului CNI pentru buna colaborare, amintind că noua creșă este un proiect care pune accent pe eficiență energetică, dotări moderne, confort și utilitate.

Deschiderea șantierului a fost consființită printr-un moment aparte.

La temelia noii creșe din Fălticeni au fost depuse într-un sigiliu metalic copiile documentelor importante din acest proiect, peste care s-a turnat prima șarjă de beton.

Proiectul noii creșe se ridică la 11 milioane de lei și este finanțat de către CNI prin Ministerul Dezvoltării. Clădirea va dispune de șapte dormitoare, patru săli de joacă, bucătărie, cabinet medical, spălătorie, sistem televiziune circuit închis, sistem fotovoltaic și panouri solare.

Vor mai fi construite două terenuri de joacă, acces pietonal, zone verzi și un spațiu de parcare cu 11 locuri.

Nou creșă, localizată pe strada Nicolae Beldiceanu, între corpul B al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” și Grădinița „Pinocchio”, este prima care se construiește în municipiul Fălticeni după mai bine de 30 de ani.

ȘTIRI