Examenul pentru permisul auto. Rate de promovare ridicate la proba traseu. Tot mai mulți candidați absenteazăActualitate

Examenul pentru permisul auto. Rate de promovare ridicate la proba traseu. Tot mai mulți candidați absentează

       Accesări: 4228

Noi sesiuni pentru viitorii șoferi. Autoritățile speră să deblocheze situația numeroaselor dosare nesoluționate ale candidaților care aveau de așteptat până la 6 luni pentru a susține proba traseu. Cu ajutorul unor examinatori din alte județe, lucrurile par să revină pe drumul cel bun.

Numai săptămâna trecută peste 800 de persoane au susținut proba traseu în municipiile Fălticeni și Suceava.

Mai precis, 819 persoane au susținut proba practică pentru dobândirea permisului de conducere, cu examinatori din județ și din țară.

Din totalul candidaților examinați 584, respectiv, 71,31 %, au luat proba de traseu.

Potrivit ultimului raport al SPRCIV, la examen s-au prezentat 819 candidați, 584 dintre aceștia, adică 71,31%, au intrat în rândul șoferilor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Două dintre categorii au înregistrat procentaje de promovabilitate de 100%. Este vorba de persoanele înscrise pentru permisul auto la categoriile A (A+A1+A2+AM) și D (D+D1+DE+D1E).

Toți cei 30 de candidați examinați au încheiat proba cu bine.

Un procentaj mai mic se regăsește la categoria C (C+C1+CE+C1E), 81 dintre cei 93 de candidați examinați, adică 87,10%, fiind admiși la priba traseu,

La categoria B se înregistrează cel mai scăzut procentaj, 68,01%, dintre cei 697 de candidați examinați, 474 reușind să treacă de proba traseu.

În ceea ce privește absenteismul de la proba traseu, 142 de candidați nu s-au prezentat la acest examen.

Comparativ cu săptămână anterioară, numărul celor neprezentați este de peste 50%.

ȘTIRI