CJ Suceava alocă bani pentru primării. Municipiul Fălticeni primește 1,3 milioane de lei. Comunele au câte 200.000 de leiActualitate

CJ Suceava alocă bani pentru primării. Municipiul Fălticeni primește 1,3 milioane de lei. Comunele au câte 200.000 de lei

       Accesări: 1693

Alocări financiare marcate de echilibru. În cele din urmă, autoritățile județene au învățat că fondurile pentru primării pot fi împărțite și în mod egal. Se întâmplă după o perioadă în care unele administrații locale au primit mai mult, altele mai puțin, asta pentru că s-a ținut cont de culoarea politică.

Acum că PNL și PSD sunt la guvernare, iar banii se împart frățește la administrațiile locale. Un lucru mai rar, dar cinstit. Binevenit.

Prima alocare financiară din acest an se ridică la aproximativ 33 de milioane de lei.

Suma va fi vărsată în contul celor 114 primării din județ.

Banii sunt alocați din Fondul de rezervă al CJ Suceava. Aprobat cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre inițiat de Gheorghe Flutur își va produce efectele cât de curând.

Codrin Benta

Sumele au fost repartizate în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită.

Cu toate acestea, banii alocați sunt de 26 de ori mai puțini decât fondurile solicitate de primării pentru acest an.

Există, însă, și o parte bună. Fondurile au fost aprobate la timp, astfel încât administrațiile locale își pot creiona bugetele locale pe anul 2022.

„În fiecare an, în ultima perioadă, sumele aflate la dispoziția Consiliului Județean au fost mici. Anul acesta de exemplu față de solicitările transmise de la primării avem sume de 26,7 ori mai mici față de ce au cerut primarii.”, a explicat Gheorghe Flutur. „Primarii au cerut circa 850 de milioane de lei. Tocmai de aici am analizat cu maximă atenție și am încercat să alocăm aceste sume aproape în mod egal.”

La ultima repartizare a fondurilor, unele primării s-au ales cu zero lei.

Este și cazul Primăriei Comunei Fântâna Mare, unde primarul în funcție, Vasile Mucilenița, este independent.

Acum lucrurile s-au schimbat. Momentan, în bine. Administrația locală va primi 200.000 de lei, la fel ca toate comunele din județul Suceava.

Și la orașe s-au dat banii în aceeași manieră. Dolhasca și Liteni au primit câte 500.000 de lei, la fel ca și Gura Humorului, Salcea, Cajvana, Siret sau Milișăuți.

Municipiul Fălticeni a primit 1,3 milioane de lei, față de 500.000 de lei cât primea ultima dată.

Aceeași sumă revine și celorlalte municipii din județ. Excepție face doar Suceava, municipiul reședință de județ, care a primit 1,5 milioane de lei.

Privită în ansamblul ei, repartizarea arată astfel: 6,7 milioane de lei au fost direcționați către municipii, 6,6 milioane de lei către orașe și 19,6 milioane de lei către comune.

ȘTIRI