Cât au cheltuit autoritățile de Zilele Municipiului Fălticeni. Ce onorarii au primit artiștii. Sumele alocate pentru Nunta de aur, premiile elevilor olimpici și competițiile sportiveActualitate

Cât au cheltuit autoritățile de Zilele Municipiului Fălticeni. Ce onorarii au primit artiștii. Sumele alocate pentru Nunta de aur, premiile elevilor olimpici și competițiile sportive

       Accesări: 4940

Evenimentele locale nu pot fi susținute fără sume consistente. Zilele Municipiului Fălticeni s-au desfășurat timp de șase zile, iar fondurile alocate au provenit, în cea mai mai mare parte, din bugetul local. Cheltuielile totale ale ediției de anul acesta, ce s-a desfășurat între 15 și 20 iulie, s-au împărțit în două, cele plătite de autoritățile locale și cele plătite de partenerul Yannis Park SRL, firma care s-a ocupat cu organizarea parcului de distracții, asigurarea scenei și sonorizării și plata câtorva soliști.

De menționat că autoritățile au atras anul acesta și sponsorizări.

Cele mai mari sume, individual vorbind, au fost decontate artiștilor.

Cât a plătit firma omului de afaceri botoșănean

Onorariile pentru concertele Oana Radu, Yny Sebi și Marcel Pavel au fost plătite de firma omului de afaceri Mihai Lichiardopol, partener în contractul pentru organizarea evenimentului de la Fălticeni.

Pentru concertul lui Marcel Pavel au fost plătiți 20.000 de lei, iar pentru concertele Oana Radu și Yny Sebi au fost plătiți 50.200 lei.

Firma omului de afaceri botoșănean a plătit alți 30.000 de lei pentru scenă și sonorizare, iar pentru salubrizare suma de 9.500 de lei.

Asta însemnă că partea de cheltuieli, ce i-a revenit firmei Yannis Park SRL, s-a ridicat la aproximativ 110.000 lei.

Cât au plătit autoritățile locale?

În schimb se cunosc tarifele plătite de autorități pentru restul artiștilor.

Paola şi trupa „Los Anonimos” au primit 7.500 de lei, onorariul tânărului Yanis Pavel s-a ridicat la 10.400 de lei, Ghiorghiță Rotaru a primit 1.500 de lei, iar prezentatoarea Gabriela Teișanu a încasat 2.000 de lei.

Solistul Ion Paladi a primit 6.500 de lei, în timp ce pentru concertul Ansamblului Etnfolcloric „Plăieșii” au fost alocați 30.000 de lei.

Cel mai mare onorariu, în valoare de 38.000 de lei, a fost plătit pentru spectacolul susținut de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini.

Mediatizarea evenimentelor s-a ridicat la 10.000 de lei, iar bugetul pentru utilități la 15.000 de lei.

Focul de arficii a costat 20.000 de lei.

Costurile totale pe segmentul divertisment se ridică la 145.000 de lei.

Pentru activitățile sportive, concursurile de înot, tenis de masă, tenis de câmp, meciul demonstrativ de faotbal al seniorilor au fost alocați 19.000 de lei, în timp ce pentru manifestarea automobilistică „Roți Legendare” au fost direcționați 15.450 de lei, pentru Concursul Interjudețean „Șezătoarea Copiilor” au fost alocați 19.000 de lei, iar pentru evenimentul cultural „Sub semnul Lovineștilor” au fost cheltuiți 540 de lei.

Pentru acest capitol au fost bugetați 54.000 de lei.

În ceea ce privește „Nunta de Aur”, autoritățile locale au alocat 28.500 de lei pentru masa festivă, premii (300 de lei de familie) și daruri (flori, șampanie, cocarde și diplome).

Primăria Municipiului Fălticeni i-a premiat și pe elevii olimpici, profesorii acestora, și pe cei cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, fondurile alocate ridicându-se la 60.000 de lei.

Cheltuielile suportate din bugetul local, la Zilele Municipiului Fălticeni, se ridică la 288.400 de lei.

Dacă includem și suma plătită de partenerul contractual, Yannis Park SRL, costurile totale ajung la aproximativ 400.000 de lei.

ȘTIRI