Vremea se răceşte. Sunt prognozate ninsori moderate şi intensificări ale vântuluiActualitate

Vremea se răceşte. Sunt prognozate ninsori moderate şi intensificări ale vântului

       Accesări: 1026

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru zilele de 7 şi 8 decembrie 2020.

Din această după-amiază, de la ora 14, în Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

 În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

În Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În zona Moldovei, în primele zile ale intervalului 7-20 decembrie,  valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de -1…0 grade și a celor minime de -3…-2 grade.

Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, când și temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3…5 grade.

Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale celor minime de -3…-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

ȘTIRI