Viață spulberată pe șosea. Accidentul fatal de la Preutești. Roxana și prietena ei mergeau la serviciuActualitate

Viață spulberată pe șosea. Accidentul fatal de la Preutești. Roxana și prietena ei mergeau la serviciu

       Accesări: 58141

Tragediile se țin lanț în județul Suceava. Oameni nevinovați ajung să plătească cu viața, pentru că unii șoferi tratează cu superficialitate conduita preventivă și, în mod automat, rigorile legislației rutiere. Este și cazul Roxanei Țipău, tânăra de 19 ani, care a murit într-un accident teribil, petrecut vineri dimineața, în comuna Preutești,

Mașina ei s-a făcut zob, după impactul cu autobetoniera condusă de un șofer, în vârstă de 30 de ani, intrat pe contrasens.

Ea este una dintre cele 13 persoane care, în ultimele 9 luni, au sfârșit tragic pe drumurile publice din zona Fălticeni.

Ambițioasă din fire, Roxana își dorea să ajungă în sistemul medical. Studia la Școala Postliceală Sanitară și urma să devină asistentă medicală. Tânăra din satul Valea Bourei, comuna Dolhești, nu și-a mai putut împlini visul.

În paralel cu studiile, Roxana avea și o slujbă în oraș.

În dimineața tragicului accident, ea și prietena ei, de 21 de ani, se îndreptau spre serviciu.

Tinerele erau angajate la un local de alimentație publică din Fălticeni. Au plecat de acasă la ora 6.45. Ceva mai devreme, Roxana i-a dat binețe tatălui ei și avea să fie ultima oară când Gheorghe Țipău își vedea fiica, o fire plină de viață, un suflet minunat, după cum o descriu prietenii.

Roxana și amica ei făceau naveta împreună, cu mașina familiei Țipău.

La ora 7 dimineața, în localitatea Basarabi, șoferul unei autobetoniere a pătruns pe contrasens, lovind în plin autoturismul în care se aflau cele două tinere. Impactul i-a fost fatal Roxanei, care se afla la volanul mașinii.

Roxana a murit pe loc, după cum mărturisește tatăl acesteia.

Prietena ei a avut zile, dar le va petrece pe patul de spital. Pasagera din dreapta Roxanei s-a ales cu traumatisme multiple, fracturi costale, ruptură de splină și fractură de mandibulă.

Părinții victimei au fost anunțați telefonic, de un cumnat, în privința accidentului.

Conducătorul autobetonierei, în vârstă de 30 de ani, este din Fălticeni. El a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. La spital i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii spun că șoferul nu le-a declarat un motiv anume pentru care a ajuns pe contrasens. Aceștia au întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „ucidere din culpă”.

Roxana va fi condusă pe ultimul drum, luni, la amiază. Înmormântarea va avea lov la cimitirul din satul natal.

Aceste drame, care spulberă destine, ar trebui să fie lecții pentru fiecare șofer în parte, dar mai ales pentru cei care nu se conformează regulilor din traficul rutier.

ȘTIRI