Antreprenorul Cristian Sopon are proiecte ambițioase pentru dezvoltarea Comunei BogdăneștiAlegeri

Antreprenorul Cristian Sopon are proiecte ambițioase pentru dezvoltarea Comunei Bogdănești

       Accesări: 2637

Este tânăr, ambițios și plin de energie. Antreprenorul Cristian Sopon, candidatul PSD la funcția de primar, vrea să aducă un suflu nou în administrația locală din Comuna Bogdănești. Planul său pune accent pe atragerea de fonduri, dezvoltare economică, deschidere față investitori și lansarea de noi proiecte.

Adept al lucrului bine făcut, Cristian Sopon (27 de ani) are proiecte moderne și ambițioase pentru dezvoltarea Comunei Bogdănești și mizează pe o abordare diferită a problemelor cu care se confruntă comunitatea din care face parte.

Fiu al Bogdăneștiului, tânărul candidat social-democrat propune un program de relansare economică, socială și culturală ce conține 14 capitole.

Una dintre țintele acestui plan de dezvoltare este ca tinerii cu inițiativă, din generația lui, și dornici să se întoarcă acasă, să găsească oportunități de dezvoltare.

„Consider că localitatea Bogdănești nu a evoluat pe măsura potențialului său cutural, istoric și a oportunităților de dezvoltare.”, declară Cristian Sopon. „Putem transforma Bogdăneștiul într-un loc în care să beneficiem de toate facilitățile unui trai modern, un loc în care tinerii comunei să găsească oportunități de dezvoltare. Mă angajez să administrez comuna prin proiecte de dezvoltare durabilă, care să acopere nevoile stringente ale concetățenilor noștri.”

Codrin Benta

Planul pentru 2020-2024 prevede măsuri de bună gospodărire, ce includ îmbunătățirea sistemului local de management al deșeurilor și cel al serviciului pentru situații de urgență.

Capitolul infrastructură utilități include un proiect pentru realizarea sistemului de canalizare. Pentru sistemul de alimentare cu apă potabilă este propusă extinderea și regândirea sistemului de colectare al apei.

Cristian Sopon, unul dintre cei mai tineri candidați la funcția de primar din județul Suceava, este un susținător al educației. Din acest motiv va promova și sprijini performanța în școli. El propune și înființarea unei unități pentru învățământ dual.

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte este integrarea comunei Bogdănești într-un proiect zonal de dezvoltare pe domeniile energie și turism. Candidatul PSD lansează ideea construirii unui parc de panouri solare, construirea unei microhrodcentrale electrice pe râul Moldova și aducțiunea de gaz natural.

Tânărul antreprenor vrea să pună bazele unui centru comunitar pentru sprijinirea micilor producători locali și a investitorilor pentru crearea de locuri de muncă.

Pe plan administrativ, Cristian Sopon și-a propus să aducă Centrul Social Creștin al părintelui Gheorghe Loghinoaia pe teritoriul comunei Bogdănești, acum aflat pe teritoriul comunei Rîșca, digitalizarea plăților pentru taxe și impozite și refacerea planului de urbanism.

În ceea ce privește echipa pentru Consiliul Local, candidatul PSD spune că și-a ales oameni unul și unul, oameni deschiși la dialog, cu inițiativă, care iubesc locurile natale, cunosc nevoile comunității și acționează în interesul acesteia.

ȘTIRI