Vești proaste de la meteorologi. Au fost emise atenționări Cod galben pentru această noapte și pentru ziua de marțiActualitate

Vești proaste de la meteorologi. Au fost emise atenționări Cod galben pentru această noapte și pentru ziua de marți

       Accesări: 699

Intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, acestea sunt previziunile meteorologilor pentru următoarele 24 de ore.

În această seară a intrat în vigoare o atenționare Cod galben, pentru zona de sud-vest a României, valabilă până mâine dimineață.

De marți însă, ploile vor pune stăpânire pe toată țara. Codu galben emis de meteorologi vizează și județul Suceava.

În intervalul 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

ȘTIRI