Trei foști sportivi ai CSS „Nicu Gane” Fălticeni au obținut titlul de Campion European de canotaj seniori: Ciprian Tudosă, Ioana Vrînceanu și Maria Magdalena RusuSport

Trei foști sportivi ai CSS „Nicu Gane” Fălticeni au obținut titlul de Campion European de canotaj seniori: Ciprian Tudosă, Ioana Vrînceanu și Maria Magdalena Rusu

       Accesări: 1839

Lotul național de canotaj, din care fac parte numeroși sportivi din județul Suceava, a câștigat 6 medalii la Campionatul European care s-a desfășurat săptămâna trecută în Polonia, la Poznan.

Românii au concurat în 8 finale, obținând  4 medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Desfășurarea competiției a fost urmărită cu interes la Fălticeni și Suceava, acolo unde s-au format o parte a performerilor de astăzi ai canotajului românesc, sub îndrumarea antrenorilor Vasile Avrămia, Ana Avrămia, Ioan Despa.

Evoluțiile lui Ciprian Tudosă, campion european în proba de dublu rame masculin (M2-), alături de un alt sucevean,Marius Cozmiuc, și ale celor două fete de aur Maria-Magdalena Rusu și Ioana Vrînceanu, campioane europene cu echipajul de 8+1 feminin, vin să confirme valoarea centrului de canotaj de la CSS “Nicu Gane” Fălticeni, în perioada junioratului.

 În barca de 8+1 s-au aflat, de asemenea, alte două sucevence: Viviana Bejenariu și Maria Tivodariu.

Aurul european a fost câștigat și de echipajul feminin de dublu vâsle, care le-a avut în componență pe suceveanca  Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

Florin Arteni-Fântânaru (fost junior la CSM Suceava), Florin Sorin Lehaci și Sergiu Vasile Bejan, au obținut medalia de argint cu barca de 8+1 masculin, iar sucevencele Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă (fostă junioară la CSM Suceava) s-au clasat pe locul 3 în finala la dublu vâsle feminin, categorie ușoară.

După titlul european câștigat în Polonia, rădășeneanul Ciprian Tudosă a oferit o scurtă declarație Cronicii de Fălticeni.

Am venit la acest concurs foarte pregătit.  Acest an a fost unul foarte dificil. Deși, din cauza virusului, Jocurile Olimpice s-au amânat, dar am continuat să ne pregătim cu aceeași seriozitate. Suntem foarte mulțumiți pentru că am putut concura la această competiție, care nu se știa 100% dacă se va organiza. Un test trecut cu brio, alături de colegul meu Marius Cozmiuc.

De la prima cursă și inclusiv în finală, am făcut doar ceea ce ne spune antrenorul nostru, Antonio Colaminici, să urmărim viteza bărcii, dar în principal să de distrăm. Asta este cel mai important! Să faci ceea ce îți place, cu drag, dar mai important, din inimă!

Consider că am produs surpriza concursului, învingându-i pe frații Sinkovic (Croația) care reprezintă un echipaj foarte puternic, cu rezultate importante la nivel mondial, olimpic și european.

 Momentan, ne întoarcem în țară, pregătiți pentru Campionatul Național ce va fi găzduit la Iași. După aceea, avem o binemeritată pauză până la începutul lunii noiembrie. Apoi, vom relua aceeași pregătire serioasă pentru visul suprem, Jocurile Olimpice!”, a declarat proaspătul campion european Ciprian Tudosă, pentru Cronica de Fălticeni.

ȘTIRI