Vasile Tofan este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Mesajul său la început de mandat: Onoarea este dulce. Borșul este acru. Bine ar fi să fie bine!Actualitate

Vasile Tofan este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Mesajul său la început de mandat: Onoarea este dulce. Borșul este acru. Bine ar fi să fie bine!

       Accesări: 1970

Este oficial. Vasile Tofan preia funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, după ce aleșii din deliberativul județean i-au încredințat majoritatea voturilor. Ședința de alegere s-a desfășurat joi, în urma propunerii făcute de către Gheorghe Flutur.

Consilierul Vasile Tofan a primit 22 de voturi pentru și 14 împotrivă.

Un vot a fost anulat.

Pentru funcția de vicepreședinte, Vasile Tofan a avut un contracandidat, Cristian Macsim de la PSD.

Social-democratului i-au revenit 14 voturi pentru și 19 împotrivă. Alte patru voturi au fost declarate nule.

După anunțarea rezultatului de la votare, au urmat și cuvântările.

În stilul caracteristic, Vasile Tofan și-a început discursul cu un mesaj cu bătaie lungă, amuzant, dar realist spunând că „Onoarea este dulce, dar borșul este acru”

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat votul și singura mea promisiune e aceea că vreau să-mi fac treaba cât mai bine.”, a spus Vasile Tofan, în noua lui calitate de vicepreședinte al CJ Suceava.

„Onoarea e dulce, dar borșul este acru.

Bine ar fi să fiți câți mai puțini nemulțumiți de mine. Bine ar fi să fie bine.”

Vasile Tofan, în vârstă de 62 de ani, este originar din comuna Horodniceni, însă cea mai parte din viață și-a petrecut-o la Fălticeni, unde locuiește în prezent.

De profesie inginer, el a avut două mandate consecutive ca primar al municipiului Fălticeni, între 2004 – 2008 și 2008 – 2012.

Vasile Tofan îl va înlocui pe Cristinel Crețu și preia multe dintre atribuțiile acestuia.

El mai deține în prezent și funcția de șef al ATOP Suceava.

Vasile Tofan face echipă cu alți doi colegi din PNL, vicepreședintele Niculai Barbă și președintele Gheorghe Flutur, la conducerea Consiliului Județean Suceava.

Mandatul său se va încheia în anul 2024, când vor fi organizate alegeri.

ȘTIRI