Un nou proiect european. Echipamente IT și electronice pentru toate școlile și colegiile din FălticeniActualitate

Un nou proiect european. Echipamente IT și electronice pentru toate școlile și colegiile din Fălticeni

       Accesări: 912

Educația continuă să aibă prioritate. Primăria municipiului Fălticeni va depune un nou proiect ce vizează unitățile de învățământ gimnazial și liceal. Autoritățile locale vor să obțină fonduri europene pentru achiziția de sisteme electronice.

Echipamentele vor intra în dotarea tuturor celor patru școli și trei colegii din Fălticeni.

Primarul Coman afirmă că proiectul se va derula în parteneriat cu unitățile școlare.

Prin intermediul acestuia se dorește achiziția de tablete, laptopuri, sisteme PC cu monitor, table interactive, routere fără fir, camere web, camere web pentru videoconferință, proiectoare și ecrane de proiecție.

Primăria Fălticeni va fi lider de asociere printr-un nou proiect important pentru educație, pentru elevi și profesori.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Am avut o ședință cu directorii de școli și i-am rugat să facă un necesar de echipamente electronice la nivelul fiecărei unități școlare pentru a putea depune acest proiect cu finanțare europeană. Vrem să accesăm valoarea maximă, cât ne permit plafoanele impuse.

Fondurile proiectului vor fi asigurate în proporție de 98% din fonduri europene și 2% cofinanțare locală pentru echipamentele menționate, tehnică de calcul, tablete și sisteme IT.

Edilul municipalității fălticenene a precizat că aceste echipamente nu sunt necesare doar în această perioadă, în care cursurile în unele școli se desfășoară la distanță, ci sunt necesare pentru toate activitățile școlare care se vor derula pe viitor.

La sfârșitul lunii mai, anul curent, în condițiile cursurilor de distanță, Primăria Fălticeni a cumpărat 125 de tablete pentru elevii din Fălticeni.

S-a optat pentru tablete mari, de 10 inch, cu viteză mare de procesare a datelor şi viteză mare de conexiune la internet.

Administraţia locală și-a propus astfel să vină în sprijinul elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate.

Dispozitivele au fost distribuite celor patru școli gimnaziale și trei licee din oraș și au rămas în proprietatea unităților de învățământ.

Tabletele au costat aproximativ 80.000 de lei și au fost suportate integral din bugetul local. Banii au fost direcționați de la capitolul „Zilele Municipiului Fălticeni”.

ȘTIRI