Trei șoferi din Fălticeni, Rădășeni și Mălini au bătut recordurile de alcoolemie înregistrate în ultimii 10 aniLocal

Trei șoferi din Fălticeni, Rădășeni și Mălini au bătut recordurile de alcoolemie înregistrate în ultimii 10 ani

       Accesări: 10821

Zeci de accidente, contravenții, permise reținute, amenzi și dosare penale. Așa arată „radiografia” primei luni din anul 2022, în zona de competență a Biroului Rutier Fălticeni. Acestea sunt completate de trei alcoolemii record, înregistrate în ianuarie, situație nemaiîntâlnită de agenți în ultimii 10 ani.

Este vorba de nivelul de îmbibație alcoolică în sânge, stabilit în urma probelor bilogice recoltate la spital.

Valorile record sunt la nivelul zonei Fălticeni și aparțin unor șoferi din Fălticeni, Rădășeni și Mălini, care au fost implicați în accidente rutiere.

Clasamentul, unul care nu face cinste nimănui, dar care arată până unde poate ajunge indiferența față de lege și de pericolul pe care șoferii băuți îl reprezintă în traficul auto, îl are ca lider pe conducătorul auto din Rădășeni (34 ani), cu o alcoolemie în sânge de 3,78 g/l.

Șoferul din Mălini (22 ani) a avut o valoare de 3,56 g/l alcool pur în sânge, în timp ce la șoferul din Fălticeni (44 ani) concentrația de alcool în sânge a fost de 3,53 g/l.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Agenții Biroului Rutier Fălticeni spun că în ultimul deceniu nu au mai avut trei alcoolemii atât de ridicate într-o singură lună.

La sfârșitul lunii ianuarie au fost depistați băuți la volan alți doi conducători auto, din Baia și Forăști, având valori de 0,24 mg/l și 0,26 mg/l în aerul pur expirat.

Pe lângă dosarele penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au reținut luna trecută alte patru permise de conducere.

Agenții au aplicat amenzi usturătoare celor patru șoferilor băuți, depistați cu valori ale alcoolemiei sub 0,39 mg/l, limita până la care nu este aplicată răspunderea penală.

ȘTIRI