Bugetul municipiului Fălticeni va fi aprobat săptămâna viitoare. Primarul Coman va anunța proiectele de investițiiLocal

Bugetul municipiului Fălticeni va fi aprobat săptămâna viitoare. Primarul Coman va anunța proiectele de investiții

       Accesări: 1347

Cel mai important capitol pentru administrația locală va fi pe masa aleșilor locali. Bugetul Municipiului Fălticeni va fi adoptat săptămâna viitoare în cadrul unei ședințe extraordinare. Valorile veniturilor și ale cheltuielilor locale vor fi prezentate pe larg, în fața deliberativului, de primarul Cătălin Coman.

Consilierii locali sunt convocați joi, 10 februarie, pentru a dezbate și vota bugetul inițial pe anul 2022.

Surse din administrația locală afirmă că proiecția bugetară are valori mai bune decât anul trecut, iar municipalitatea fălticeneană dispune, în același timp, de un excedent bugetar mai consistent.

Edilul Cătălin Coman va prezenta în cadrul aceleiași dezbateri publice și proiectele de investiții care vor fi realizate din bugetul local, dar și cele pe care administrația locală le-a pregătit pentru a fi accesate din fonduri guvernamentale și europene, unde Primăria Municipiului Fălticeni are o cotă de finanțare mai mică.

Două dintre proiectele care urmează să fie materializate din bugetul local sunt construirea Cantinei cu sală de mese la Școala Gimnazială „Mihai Sadoveanu” și Construirea unei săli de spot moderne la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”.

Un alt proiect, de această dată din fonduri europene, este mansardarea Grădinițelor cu Program Prelungit pentru construirea unor noi spații destinate grupelor de preșcolari.

În cadrul aceleiași ședințe, din 10 februarie, va avea loc depunerea jurământului și învestirea noului consilier local Mariana Amarie (PNL).

Pe ordinea de zi mai sunt și două proiecte de hotărâre prin care sunt modificate prevederile unor proiecte de hotărâre pentru contractarea de finanțări rambursabile în valoarea maximă de 10,94 milioane lei și respectiv de 19,95 milioane de lei.

ȘTIRI