Trei bebeluși născuți prematur la Suceava au fost transportați cu elicopterul la BucureștiActualitate

Trei bebeluși născuți prematur la Suceava au fost transportați cu elicopterul la București

       Accesări: 459

În cursul zilei de sâmbătă, 28 martie, piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au fost solicitați să intervină pentru salvarea a 4 bebeluși

În jurul orei 16:02, elicopterul Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical aparținând UPU – SMURD Iași, a decolat de la Suceava către București, având misiunea de a transporta de urgență 3 bebeluși născuți prematur.

La aterizarea în București, după două ore, bebelușii au fost preluați de 3 echipaje de intervenție pe ambulanță de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportați în siguranță la Maternitatea Giulești în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun.

Tot ieri, echipajul medical din cadrul UPU-SMURD Iași aflat la bordul elicopterului SMURD nr. 342, în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Iași a avut misiunea de a transporta în condiții de maximă siguranță, de la Botoșani la București, cel de al 4-le-a bebeluș, care prezenta malformații cardiace.

Bebelușul a fost preluat de un echipaj de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportat în siguranță la Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie.

Sursa foto – Departamentul pentru Situații de Urgență

ȘTIRI