Trei bebeluși născuți prematur la Suceava au fost transportați cu elicopterul la BucureștiActualitate

Trei bebeluși născuți prematur la Suceava au fost transportați cu elicopterul la București

În cursul zilei de sâmbătă, 28 martie, piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au fost solicitați să intervină pentru salvarea a 4 bebeluși

În jurul orei 16:02, elicopterul Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical aparținând UPU – SMURD Iași, a decolat de la Suceava către București, având misiunea de a transporta de urgență 3 bebeluși născuți prematur.

La aterizarea în București, după două ore, bebelușii au fost preluați de 3 echipaje de intervenție pe ambulanță de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportați în siguranță la Maternitatea Giulești în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun.

Tot ieri, echipajul medical din cadrul UPU-SMURD Iași aflat la bordul elicopterului SMURD nr. 342, în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Iași a avut misiunea de a transporta în condiții de maximă siguranță, de la Botoșani la București, cel de al 4-le-a bebeluș, care prezenta malformații cardiace.

Bebelușul a fost preluat de un echipaj de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportat în siguranță la Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie.

Sursa foto – Departamentul pentru Situații de Urgență

Facebook Comments

ȘTIRI