Spitalul Municipal Fălticeni nu mai internează pacienți. Sunt preluate doar urgențele medicaleSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni nu mai internează pacienți. Sunt preluate doar urgențele medicale

       Accesări: 9690

Pregătirile pentru deschiderea noului spital sunt în toi. Conducerea unității medicale a decis să nu mai facă internări în pavilionul central, clădirea în care funcționează acum patru secții și compartimente. La momentul de față mai sunt doar trei pacienți sub supraveghere medicală în unitatea sanitară.

Din data de 23 august nu a mai fost internată nicio persoană.

Tot de la această dată a început transferul de aparatură medicală din vechiul spital în noul spital. Multe dintre echipamentele moderne, care până acum au funcționat în pavilionul central, au fost deja montate.

Transferuri de aparatură și echipamente se fac și de la Maternitate și secția Pediatrie în noile secții ale unității medicale.

Din vechiul pavilion mai este operațional doar Compartimentul Primiri Urgențe care preia cazurile deosebite.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, afirmă că medicii și asistentele din clădirea veche acordă, din 23 august, asistență medicală în regim ambulatoriu și internare de zi.

El mai spune că transferul de aparatură medicală, din pavilionul central și din cele două secții externe, Maternitatea și Pediatria, în noul spital este realizat în proporție de 90%.

Ultimele echipamente vor fi puse pe poziție și pregătite în cursul zilelor de marți și miercuri, 31 august și respectiv 1 septembrie. În toată această perioadă de pregătiri, până la deschiderea noului spital din Fălticeni, pacienții sunt direcționați spre unități medicale din județul Suceava.

ȘTIRI