Noul spital din Fălticeni va fi deschis pe 2 septembrieLocal

Noul spital din Fălticeni va fi deschis pe 2 septembrie

       Accesări: 1901

Numărătoarea inversă a început! Cel mai important obiectiv din Fălticeni va fi deschis peste puțin timp. După un drum lung și anevoios, noul spital municipal va deveni operațional începând cu data de 2 septembrie 2021, dată la care vor putea fi internați primii pacienți.

Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Spitalul nu mai face internări din 23 august, ca un preambul al pregătirilor pentru deschiderea noii unități medicale.

În această perioadă, s-a făcut transferul de aparatură și instrumentar din pavilionul central și din secțiile exterioare, care vor funcția de la începutul lunii septembrie, în clădirea de strada Cuza Vodă, iar personalul medical și sanitar a fost instruit din nou în privința utilizării noilor echipamente.

Întrunire cu directori de spitale și oficialități

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cu o zi înaintea acestui moment mult așteptat de fălticeneni, dar și de cadrele medico-sanitare, va avea loc o întâlnire între factorii de decizie din mediul medical și administrativ.

Edilul municipiului i-a invitat pe 1 septembrie pe medicii din județul Suceava și pe reprezentanții unor instituții importante la o dezbatere privind „eficientizarea colaborării instituționale, îmbunătățirii accesului la servicii de asistență medicală de calitate și o mai bună cooperare cu Spitalul Municipal Fălticeni în beneficiul pacienților”.

La dezbatere, ce va avea loc în sala de conferințe a noului spital, sunt invitați directorii unităților medicale din județul Suceava, managerii clinicilor private din Fălticeni și reprezentanți ai instituțiilor publice: Prefectura Suceava, Consiliul Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Casa de Asigurări de Sănătate, Agenția pentru Protecția Mediului.

După această întâlnire, invitații vor avea ocazia să facă un tur al modernului spital din Fălticeni.

Trei decenii de așteptare

Noul spital din Fălticeni va fi deschis după 30 de ani și 3 luni de la începerea lucrărilor de construire. Acestea au demarat pe 8 iunie 1991.

Unitatea medicală respectă toate standardele în vigoare din punct de vedere sanitar, constructiv și al siguranței de incendiu. Clădirea dispune de șapte corpuri, lifturi pentru personalul medical și pacienți, circuite separate pentru fluide, sisteme de ventilație moderne și condiții hoteliere deosebite.

Cinci secții și compartimente exterioare au fost mutate în noul spital: Pediatria, Dermatovenerologia, Neonatologia, Obstetrica-Ginecologia și CPU. Tot de pe 2 septembrie, în aceeași clădire cu unitatea medicală, va funcționa și Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică).

95% din aparatura medicală aflată în dotarea noului spital este de ultimă generație, echipamente din gama de vârf a unor producători de renume mondial din Germania, SUA, Japonia, Marea Britanie și Italia.

Unitatea medicală va deservi 160.000 de persoane din zona Fălticeni, aproape un sfert din populația județului Suceava.

Cu ocazia deschiderii noului spital medicii Mariana Sigmund și Constantin Moldovan, voluntara Maria Holtzhauser și jurnalista Adriana Filip vor primi distincția „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

ȘTIRI