Spitalul din Fălticeni intră în circuitul COVID. Au început internările pacienților infectați cu coronavirusSănătate

Spitalul din Fălticeni intră în circuitul COVID. Au început internările pacienților infectați cu coronavirus

       Accesări: 2159

Inevitabilul s-a produs. Spitalul Municipal Fălticeni intră în circuitul COVID, odată cu valul patru al pandemiei. Unitatea medicală era, până de curând, spital suport doar pentru pacienții cu patologii non-coronavirus.

Odată cu creșterea numărului de cazuri active situația s-a schimbat, iar spitalul din Fălticeni a început să interneze și persoanele suspecte sau infectate cu COVID.

Pe lângă situația epidemiologică actuală, un alt factor decisiv a fost hotărârea adoptată de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava (CJSU) care, în urmă cu o săptămână, pe 13 septembrie, au aprobat includerea spitalului fălticenean în acest circuit.

Unitatea medicală asigură din 17 septembrie 2021 asistență medicală pentru cazuri confirmate și suspecte de coronavirus. 

Primii pacienți, cinci la număr, au fost internați vinerea trecută. Alte trei persoane depistate pozitiv au fost spitalizate o zi mai târziu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Luni, 20 septembrie, erau 11 persoane internate în unitatea medicală fălticeneană.

Demn de menționat este faptul că internările nu se fac în noul spital, ci într-o secție externă din cartierul Maior Ioan, unde funcționează Secția Boli Infecțioase.

Aici au fost amenajate circuite specifice, după cum prevede legislația actuală.

Cei 11 pacienți internați în momentul de față au forme ușoare și medii ale bolii.

Secția Boli Infecțioase va fi transferată pe strada Ion Creangă, în sediul fostei Maternități. Aici vor fi disponibile mai multe paturi, iar condițiile hoteliere vor fi la nivel înalt. Spațiul medical este în proces de organizare.

Secția Boli Infecțioase

ȘTIRI