Spitalul din Fălticeni intră pe lista unităților care asigură asistența medicală pentru cazuri de coronavirusSănătate

Spitalul din Fălticeni intră pe lista unităților care asigură asistența medicală pentru cazuri de coronavirus

       Accesări: 2451

Intră în circuitul covid. Spitalul Municipal Fălticeni a fost inclus în lista unităților care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de coronavirus. Decizia aparține membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava care au adoptat luni, 13 septembrie, o hotărâre în acest sens.

Decizia a fost luată fără să existe o consultare sau discuții prealabile cu persoanele din conducerea unității medicale din Fălticeni.

Efectul dispoziției se va produce la nivelul Planul județean de reziliență față de recrudescența COVID-19, care intră în atribuția Direcției de Sănătate Publică Suceava.

CJSU Suceava și DSP Suceava nu au precizat când ar urma să intre în vigoare această decizie.

Spitalul Municipal Fălticeni devenea unitate suport pentru cazurile non-covid din județul Suceava, începând din 25 martie 2020, în contextul evoluției cazurilor de infecție.

Spitalul din Fălticeni s-a confruntat în martie și aprilie 2020 cu un val de infecții în rândul personalului medico-sanitar. Aproximativ 90 de medici, asistenți medicali și infirmiere au fost depistați pozitiv.

Anul trecut, pe 4 aprilie, pavilionul central al spitalului a fost închis, după ce secțiile și compartimentele și-au sistat activitatea.

Primul caz de infecție cu noul coronavirus în rândul personalului medico-sanitar fălticenean a fost confirmat pe 21 martie 2020. Atunci era declarat pozitiv un medic al Secției Medicină Internă.

La momentul actual, spitalul din Fălticeni este singurul spital care nu tratează pacienți de coronavirus.

ȘTIRI